Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Εγκληματικό λάθος η κυβέρνηση να υιοθετήσει «βρώμικα σχέδια» που θέλουν σκόπιμη παράταση…για να βγει ο Schultz

Ως εγκληματικό λάθος εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος θα θεωρηθεί τυχόν σκόπιμη παράταση της αξιολόγησης από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης με στόχο να βρεθεί σε ένα ευνοϊκότερο πολιτικό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Υπάρχουν κάποιοι – δυστυχώς και μέσα στην ελληνική κυβέρνηση – που υποστηρίζουν ότι εάν βγει ο Macron στην Γαλλία στις 7 Μαΐου (ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών έχει καθοριστεί στις 23 Απριλίου και θα βρίσκεται η Le Pen) και η κυβέρνηση στην Ελλάδα σκόπιμα καθυστερήσει την αξιολόγηση θα ευνοηθεί ο Schulz ο γερμανός σοσιαλοδημοκράτης ο οποίος θεωρητικά θα μπορούσε να έχει ευνοϊκότερες θέσεις για την Ελλάδα.

Ωστόσο στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Χουλιαράκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ) υποστηρίζουν ότι καλύτερα μια συμφωνία τώρα παρά μια καλύτερη συμφωνία αργότερα υπό την έννοια ότι εάν χαθεί πολύτιμος χρόνος η ζημία που θα υποστεί η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αναπληρωθεί ακόμη και από μια καλύτερη συμφωνία.

Οι Γερμανικές εκλογές είναι σχεδιασμένες για 24 Σεπτεμβρίου του 2017 και είναι προφανές ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση 7 Απριλίου ή 22 Μαΐου και χαθεί και η ευκαιρία 15 Ιουνίου τότε προφανώς η Ελλάδα θα έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του Ιουλίου του 2017 και θα έχει βάλει στόχο να… "στηρίξει" τον Schultz.

Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο από την ελληνική πλευρά όχι μόνο είναι επικίνδυνο, πολιτικά επιπόλαιο και εκτρωματικό αλλά μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην Ελλάδα.

Τι θα συμβεί εάν τελικώς κερδίσει η Merkel και ο Schaeuble διαπιστώσει ότι η Ελλάδα έπαιξε βρώμικα;

Προφανώς η τύχη της Ελλάδος θα είναι δραματική και η τύχη του ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα θα είναι μελοδραματική.

Θα είναι εγκληματικό λάθος να ποντάρει μια χώρα και μια κυβέρνηση σε ένα αβέβαιο πολιτικό αποτέλεσμα, όταν η Merkel δεν είναι εύκολος αντίπαλος και όταν η Merkel παρά τις αμφίρροπες δημοσκοπήσεις συνεχίζει να είναι το φαβορί για την Γερμανία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει την αξιολόγηση έως τον Απρίλιο του 2017 για να μπορέσει η οικονομία να αναπνεύσει.
Οποιαδήποτε σκόπιμη ή σχεδιασμένη καθυστέρηση μόνο ζημία στην Ελλάδα και στην οικονομία προκαλεί.

Ήδη με βάση τελευταία ενημέρωση η εκροή καταθέσεων έως τέλη Φεβρουαρίου του 2017 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2017) φθάνει τα 2,65 δισεκ. που σημαίνει 118,6 δισεκ. έχουν υποχωρήσει οι καταθέσεις…στην Ελλάδα από την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης να μην κλείνει την αξιολόγηση.

Είναι εγκληματικό λάθος να πιστεύει κανείς ότι εάν διασώσει 500 εκατ έχει προσφέρει εθνικό έργο όταν η ζημία μπορεί να φθάνει τα 4-5 δισεκ. για το όφελος των 500 εκατ ευρώ.

Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει, να μπει και το ΔΝΤ και η Ελλάδα να αρχίσει πάλι να συμπεριφέρεται ως κανονική οικονομία.

Όσοι απεργάζονται βρώμικα σχέδια ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει όχημα για αλλότρια πολιτικά σχέδια στην Ευρώπη δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα.


bankingnews.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .