Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Saga - Η κρυφή γοητεία του ναζισμού

Η λέξη "ναζισμός" και τα όσα σημαίνοντα φέρνει μέσα της, είναι ημιαπαγορευμένα στη "δημοκρατική" Ευρώπη, των τραπεζών, των αφανών χρηματοπιστωτικών ομίλων και των αιματοβαμμένων μυστικών κογκλάβιων, που διαφεντεύουν τις ζωές μας.

Τεράστια ποσά πέφτουν στους κρυφούς λογαριασμούς των μεγιστάνων των ΜΜΕ, για να φιμωθεί κάθε δημόσιος λόγος, που υπεν-θυμίζει στους λευκούς ευρωαμερικανούς, ότι δεν ήσαν πάντα σκλάβοι υπό αντικατάστασιν, μέσα στις ίδιες τους τις χώρες...

Όπως πολλές άλλες απαγορευμένες ιδέες όμως, ο ναζισμός όχι μόνο δεν έχει παύσει να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπων αλλά επιπλέον, διεκδικεί και το μοιράδι του στο μέλλον της Ιστορίας μας, ελκύοντας ολοένα και περισσότερους νέους υποστηρικτές.
Είτε έχουν το θάρρος να το εκφράσουν ανοιχτά, είτε όχι.

Που οφείλεται όμως αυτή η κρυφή γοητεία του ναζισμού, 70 χρόνια μετά τον Χιτλερ;

Η Σουηδέζα στιχουργός και τραγουδίστρια Σάγκα, έχει κάτι να μας πει, γι αυτή την αναζωπύρωση μιας ιδεολογίας, που εναντίον της έχουν συνασπιστεί οι ισχυρότεροι άνθρωποι και οι πιο αδίστακτοι οικονομκοί μηχανισμοί του πλανήτη....

Η υψηλών προδιαγραφών ερμηνευτική δεινότητα της Σουηδής επαναστάτριας Σάγκα,
γοητεύει σήμερα εκατομμύρια ανθρώπων, στην Αμερική, στην Ευρώπη ή στην Ωκεανία
[ακόμα και στην Ιαπωνία, όπου υπάρχουν, απρόσμενα, πολλοί υποστηρικτές του ναζισμού]

Η λέξη "saga", που επέλεξε ως καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο η Σάγκα, ανήκει στη Σκανδιναυική μυθολογία και σημαίνει τις επικές αφηγήσεις των βορείων λαών και τους θρύλους των βίκινγκς.
Κάτι δηλαδή σαν τη δική μας "ραψωδία"

Είναι γνωστό σε όσες/ους ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα, ότι ο ναζισμός ξεκίνησε ως πνευματικό/αποκρυφιστικό κίνημα, κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα, με τα λεγόμενα "οράματα" του Γκίντο φον Λίστ, που εμπνέονται από τη μυθολογία των βορείων λαών, οικοδομώντας μια σχετικά συμπαγη "ιδεοαποκρυφιστική" ενότητα, καλούμενη: "Αριοσοφία".
Η μουσική του Βάγκνερ [σήμα κατατεθέν του ναζισμού] είναι άμεσα εμπνευσμένη από αυτά, ενώ όλα τα σύμβολα του ναζισμού στηρίζονται στους περίφημους "ρούνους", δηλαδή το παναρχαιο αλφαβητικο συστημα γραφης των βορειων λαών, με ένα γερό μπόλιασμα θεοσοφιστικών αποκρυφιστικών δοξασιών.

Οι στιχοι των τραγουδιών της Σάγκα [τα οποία έχουν όλα πολιτικό περιεχόμενο] μεταφέρουν το θεοσοφιστικό υπόστρωμα της ναζιστικής μυθολογίας και την ανατρεπτική της δυναμική, μεταφυτευμένοι όμως στον σύγχρονο κορμό των μεγάλων προβλημάτων του δυτικού κόσμου [λαθρομετανάστευση, ισλαμική εισβολή, ηθική και κοινωνική παρακμή κ.λπ.]

Το καίριο ερώτημα λοιπόν είναι το πως γίνεται μια πολιτική και ταυτόχρονα πνευματική/αποκρυφιστική ιδεολογία, που συγκλόνισε την Ευρώπη του μεσοπολέμου, να εμπνέει τους λευκούς ανθρώπους των μετανεωτερικών κοινωνιών της εποχής μας, όπου τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, φαίνονται να είναι εντελώς διαφορετικά.

Τι είδους στοχασμούς και συναισθήματα γεννάει στον σύγχρονο άνθρωπο,
μια μουσική εμπνευσμένη από τον ναζισμό;
Πως γίνεται μια ολοκληρωτική και συμπαγής ιδεολογία, που ήκμασε στην Ευρώπη του 20ου αιώνα
να αποτελεί κομμάτι της επαναστατικής πρωτοπορίας του 21ου;

Και προπαντός, πως γίνεται οι πιο ύπουλες σαύρες της Νεοταξίτικης προπαγάνδας,
να τρέμουν το φάντασμα ενός νεκρού, περισσότερο από όσο φοβούνται την κτηνώδη ανατρεπτικότητα των τζιχαντιστών του Ισλάμ...

Η ίδια η Σαγκα έχει πει, για την απαγορευμένη και υπόγεια διείσδυση του ναζισμού, ότι: "αυτό που θέλω εγώ, είναι να ακούσει ένας άνθρωπος την μουσική μου και να νιώσει αμέσως ότι υπάρχει και κάποιος άλλος, που αισθανεται τα ίδια - άρα δεν είναι μόνος του..."
Ωστόσο και παρά το ήπιων τόνων προφίλ στον δημόσιο λόγο της, η Σουηδη καλλιτέχνις έχει επίγνωση πως τελικά η επιρροή της μουσικής της, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που την εξαναγκάζουν να προβάλλει.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο κατα συρροήν φονιάς Άντριου Μπρέυβικ είχε δηλώσει, πως η Σάγκα ήταν η αγαπημενη του τραγουδίστρια, παρά το ότι οι στίχοι της δεν προτρέπουν, σε καμία περίπτωση, στην άμεση βία.
Κι όπως έχει πει και η ίδια...
- Απευθύνομαι σε φυσιολογικούς ανθρώπους που διαισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη αλλά δεν είναι έτοιμοι να βγουν έξω και να φάνε μια γροθιά στη μύτη...

Το ζήτημα είναι ότι μέσα σε αυτό το ζοφερά κλίμα διωγμών και φοβίας, που αναγκάζονται να ζουν, όσοι λευκοί άνθρωποι δεν δέχονται τις νεοταξίτικες προστακτικές, ο ναζισμός ολοένα και εξαπλώνεται.

Γιατί;

Με τη φωνή και τη σκηνικη παρουσία που διαθέτει,
η Σάγκα θα μπορούσε άνετα να κάμει λεφτά και καριέρα, στους σκουπιδότοπους των βυζοβιζιον
Ωστοσο ζει μια λιτη και μετρημενη ζωη[ενιοτε και καταδιωγμενη]
δημιουργωντας τραγουδια, που εχουν ολα [ανεξαιρετως] ανατρεπτικό πολιτικό/κοινωνικο περιεχομενο.

Η μουσικη της δεν κατεβηκε ποτε στο επιπεδο της "τεχνης για μαζες"
Υπαρχει μια αληθεια ζωής στην Τεχνη, που οι βολεμενοι μικροαστοι, δεν θα την νιωσουν ποτε...


Η απάντηση στο θανάσιμο ερώτημα, του γιατί φαίνεται να επανακάμπτει στην Ευρώπη το ξορκισμένο φάντασμα του Χίτλερ, έχει άμεσα να κάμει με το είδος των προβλημάτων που προσπάθησε να επιλύσει ο ναζισμός αλλά που τελικά, όχι μόνο δεν επιλύθηκαν, αλλά δυστυχώς επανήλθαν πιο εφιαλτικά, μετά και την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού [που αποτέλεσε ένα είδος αντίβαρου στη βουλιμία των νεοταξίτκων κογκλάβιων]

Τώρα μόλις [και ακόμα στο επίπεδο μιας μειοψηφίας] αρχίζουν να κατανοούν οι Ευρωπαίοι ότι το σχέδιο της αντικατάστασης τους από μια μιγαδική αφροασιατική φυλή, που εκπονήθηκε στη διάρκεια του μεσοπολέμου, με πρωτεργάτη τον Γκουντενχοβ - Καλλέργη, ανεστάλη ακριβώς επειδή παρεμβλήθηκε η δεκαετία του ναζισμού.

Με απλά λόγια, αν δεν ήταν ο Χίτλερ, σήμερα θα είχαμε αντικατασταθεί ήδη καθ' ολοκληρίαν, από αφροασιατικές μάζες [πράγμα που αναμένεται να συμβεί στα επόμενα χρόνια]

Και ναι μεν είναι αληθινά φρικιαστικη η μνήμη της μαζικής εξόντωσης των Εβραίων [αν και η ιστορία της δεκαετίας του 1940, θα γραφτεί μόνο μετά την παρέλευση 99 ετών, όπως κάθε είδους πολιτική ιστορία και μόνο τότε θα μάθουμε σε ποια έκταση πραγματικά, έφτασε το υπαρκτό σχέδιο γενοκτονίας των Ιουδαίων] ωστόσο ο σημερνός Ευρωπαίος, δεν μπορεί να μην αντιπαραβάλλει στη φρίκη του ολοκαυτώματος, το εξίσου φρικιαστικό γεγονός ότι, στον 21ον αιώνα, δέκα οικογένειες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι εβραικές, φαίνεται να κατέχουν το μισό του συνολικού πλούτου του πλανήτη!

Η οικογένεια Ρότσιλντ παραδείγματος χάριν, λέγεται ότι ελέγχει τις κεντρικές τράπεζες σχεδόν όλων των ασιατικών, αφρικανικών και ευρωπαϊκών κρατών, ενώ η συνολική περιουσία της, εκτιμάται ότι μπορεί και να υπερβαίνει τον πλούτο μιας χώρας, όπως η Ινδία!
Κι όχι μόνον αυτό αλλά ακούγεται ότι η οικογένεια Ρότσιλντ πιθανόν να βρίσκεται πίσω από την οικονομική αφαίμαξη ολόκληρων λαών, ανάμεσα τους και ο ελληνικός λαός, προκειμένου να αβγατίσει ακόμα περισσότερο τον ανυπολόγιστο πλούτο της.

Ποιος εχέφρων άνθρωπος λοιπόν, δεν θα βάνει στο πίσω μέρος του μυαλού του, ότι ναι μεν κακό, κάκιστο το ολοκαύτωμα, αλλά είχαν κι ένα δίκιο οι ναζήδες, που προσπάθησαν να περιορίσουν [αν μη τι άλλο] την οικονομική βουλιμία των γιων του ιούδα...

Και φυσικα, προκαλεί απέχθεια ο μιλιταρισμός και η επιθετικότητα του Χιτλερ, που οραματίζονταν μια ιμπεριαλιστική και αποικιοκρατική αυτοκρατορία, μεγαλύτερη και από τη Βρετανική ή τη Γαλλική ή την Ολλανδική [αυτούς όμως δεν τους στιγματίζουμε σήμερα] αλλά από την άλλη, προκαλεί ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερη απέχθεια, ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και η στρεψοδικία της οικογένειας Κλίντον, που έκαμαν τη Σερβία λαμπόγυαλο.
Και ναι μεν ο σύγχρονος Ευρωπαίος θλίβεται βαθιά για τις εκατόμβες των νεκρών του Β΄ παγκοσμίου πολέμου αλλά ταυτόχρονα εξεγείρεται για τις νέες εκατόμβες νεκρών στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιρακ, στην Ινδοκίνα και δεν συμμαζεύεται.

Κι αν είναι να κάνουμε έναν απολογισμό του τρόμου και του θανάτου, ε λοιπόν ο Χιτλερ δεν είναι ο μεγαλύτερος σφαγέας στην ιστορία, όπως θέλουνε να τον παρουσιάσουνε.
Η βρετανική, η αυστροουγγρική, η αμερικάνικη, η οθωμανική ή η ιαπωνική αυτοκρατορία [και προπαντός η πλανητική αυτοκρατορία της νέας ταξεως, που μολις εισέρχεται στο πεδίο των μαζικών σφαγών, ειτε αμεσων, ειτε εμμεσων, μεσω της οικονομικης γενοκτονιας] ξεπερνούν κατά πολύ τα θύματα που άφησε πίσω της η βερμαχτ.

Και ναι μεν μπορει να δυσανασχετουμε [και σωστα] επειδη οι ναζηδες εκαψαν βιβλια ή επειδή απαγόρευσαν τη τζαζ μουσική ή επειδή έκλεισαν τα γκεη μπαρ ή επειδή κυνήγησαν ανελέητα τους κομμουνιστές, ωστόσο ο σημερνός Ευρωπαίος, έχει δει πλέον με τα ίδια του τα μάτια, το πόσο εξέπεσε η μουσική και εν γένει η τέχνη που απευθυνεται σημερα στις μαζες ή το πόσο βαθιά ειναι η ηθική παρακμη του λευκου ανθρωπου, που ξεβρακωνεται δημοσιως για να παρελασει με τις ντραγκ κουϊνς και τα τραβελια ή το πόσο απάνθρωπο και εφιαλτικό ήταν το καθεστως του υπαρκτου σοσιαλισμου, όπου εφαρμόστηκε.

Και ναι μεν οι ναζηδες προκαλεσαν πολύ πόνο στην ανθρωποτητα αλλά θυσίασαν και τις ζωες τους, για να μην καταντησει ο πολιτισμός μας, αυτός που κατάντησε.
Γι αυτό και συμβαινει όλοένα και περισότεροι λευκοί Ευρωπαίοι να επαναπροσδιοριζουν τη στάση τους απέναντι στον ναζισμό, αναγνωρίζοντας τουλάχιστον τον εφιάλτη από τον οποίο προσπάθησε να τους γλιτώσει.

Γι αυτό στήστε αυτί να ακούσετε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της Σουηδής επαναστάτριας Σάγκα, που έχει τίτλο: "Και το χιόνι πέφτει"
Για να νιώσετε την παγωμάρα ενός κόσμου, απέναντι στον οποίο τάχθηκε ο ναζισμός και που δυστυχώς, αποτελεί πλέον το παρόν μας....

Και το χιόνι πέφτει [and the snow fell] [βίντεο]
Από το άλμπουμ: "My tribute to screwdriver 3"

Ένα από τα καλύτερα τραγούδια της Σάγκα
Μπορείτε να βρείτε και άλλα κομμάτια της Σουηδής επαναστάτριας, πληκτρολογώντας "Saga" στο You tube...
Μερικά έχουν χαρακτηριστεί "ακατάλληλα" και απαιτείται η "έγκριση" των γονέων, για να συνεχίσετε...

Εννοείται ότι τα τραγούδια του/της Κοντσίτα δεν είναι απλώς "κατάλληλα" για παιδιά αλλά είναι και προτεινόμενα....

*Αν το βιντεο εχει μπλοκαριστει και δεν παιζει, αναζητηστε το στο You tube, μεσω του συνδεσμου απο κατου...
http://panusis.blogspot.de/2017/02/saga.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .