Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Με NAVTEX «ακυρώνει» την ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία του ΠΝ! - ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ .

Σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση προχώρησε σήμερα η Άγκυρα καθώς εξέδωσε ΝΑVTEX με αριθμός 248/17 με βάση την οποία «ακυρώνει» την ελληνική υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού και καθιστά στους ναυτιλομένους της ελληνικές NAVTEX ως «ανύπαρκτες» και «παράνομες»!

Συκγεκριμένα η τουρκική NAVTEX αναφέρει: «Προσοχή προς όλους τους ναυτιλομένους, δεν υπάρχει καμία συμφωνημένη ειδική υπηρεσία εκδόσεως NAVTEX στην περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου εγκεκριμένη από τις IMO και IHO. Να απορρίψετε όλες τις αβάσιμες ΝΑVTEX που ισχυρίζονται κάποιοι μη εξουσιοδοτημένοι σταθμοί. Οι σταθμοί της Κωνσταντινούπολης, της Σμύνρης και της Αττάλειας θα συνεχίσουν να εκδίδουν NAVTEX για το καλό της ναυσιπλοϊκής ασφάλειας»

TURNHOS N/W : 248/17

AEGEAN SEA

ATTENTION TO ALL MARINERS. NO AGREED SPECIFIC NAVTEX SERVICE AREA EXISTS IN THE AEGEAN SEA AND MEDITERRANEAN APPROVED BY IMO AND IHO. DISREGARD ALL BASELESS NAVTEX MESSAGES THAT CLAIM PROMULGATIONS OF UNAUTHORIZED STATIONS. ISTANBUL, IZMIR AND ANTALYA NAVTEX STATIONS WILL CONTINUE TO PROMULGATE NAVTEX MESSAGES FOR THE SAKE OF NAVIGATION SAFETY.

Η Υδρογραφική Υπηρεσία (ΥΥ) είναι ο επίσημος υδρογραφικός φορέας της Ελλάδας. Αποτελεί ανεξάρτητη Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) η οποία εδρεύει στο νομό Αττικής και υπάγεται απ΄ ευθείας στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Έχει τη δική της σφραγίδα και έμβλημα, τα οποία φέρονται επί των εκδόσεων της.

Τα στελέχη της ΥΥ εκπροσωπούν τη χώρα στoν Διεθνή Υδρογραφικό Οργανισμό (ΙΗΟ - International Hydrographic Organization), συμμετέχουν σε επιτροπές και διεθνείς πολιτικούς και στρατιωτικούς οργανισμούς, για θέματα που έχουν σχέση με το έργο και την αποστολή της.

Η Maritime Safety Committee του διεθνούς ναυτιλιακού οργανισμού IMO το 1987 καθόρισε με σαφήνεια τις περιοχές ευθύνης για την κάθε χώρα και όρισε το Αιγαίο ως περιοχή ευθύνης της ελληνική Υδρογραφικής Υπηρεσίας δίνοντάς της το αποκλειστικό διακαίωμα έκδοσης NAVTEX από τους σταθμούς εκπομπής του Ηρακλείου και της Λήμνου.

Άρα οι τουρκικές NAVTEX δεν έχουν καμία νομική ισχύ.

Από το 2008 η Άγκυρα μονομερώς όρισε τον εαυτό της ως αποκλειστικό υπέυθυνο εκδόσεως NAVTEX στο Αιγαίο και προσπαθεί να αντικρούει τις ελληνικές NAVTEX.

Επειδή όμως δεν υπάρχουν διεθνείς αντιδράσεις και οι αλλοδαπές δυνάμεις ακολουθούν όπως πάντα την τακτική «βρείτε τα μόνοι σας εμείς την δουλειά μας να κάνουμε» δημιουργείται η αίσθηση μιας αποδοχής που οδηγεί την Άγκυρα σε νέες αποθρασύνσεις.

Τώρα με ένα περίεργο είδος «χρησικτησίας» επιχειρεί να διασπείρει σιγά-σιγά το μήνυμα προς όλους τους ναυτιλομένους ότι η ελληνική Υδρογαφική Υπηρεσία παρανομεί!

Λέγε, λέγε όλα γίνονται, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο.

ΣΧΟΛΙΟ.
Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ .

ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΧΕΡΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ . 

ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΥΘΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ.
pronews.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .