Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Η Ισπανία στέλνει Leopard στη Βαλτική απέναντι στη Ρωσία

H Ισπανία στέλνει τεθωρακισμένες δυνάμεις στις Βαλτικές χώρες στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχείρησης υποστήριξής τους έναντι της Ρωσίας. Τα άρματα μάχης Leopard 2E θα μετακινηθούν από την Ισπανία στα μέσα Μαΐου και θα ακολουθήσουν λοιπά τμήματα της ΧΙ Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας η οποία εδρεύει στην Εκστρεμαδούρα.

Η δύναμη θα αποτελείται από έξι άρματα μάχης και 15 ΤΟΜΑ Pizarro και θα ενταχθεί σε πολυεθνικό τάγμα υπό καναδική διοίκηση που σταθμεύει στη Λετονία.

 Στη χώρα αυτή όπως και στη Λιθουανία, την Εσθονία, αλλά και την Πολωνία αναπτύσσονται ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις προς αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής, όπως αυτή, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, κλιμακώθηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Η ισπανική δύναμη θα αριθμεί περί τους 350 άνδρες, περιλαμβανομένων και υπομονάδων διοικητικής μέριμνας, αλλά και Μηχανικού και θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά την αντίστοιχη του Καναδά, στη Λεττονία.

  Στο εν λόγω πολυεθνικό τάγμα περιλαμβάνονται και τμήματα από την Ιταλία, την Σλοβακία, την Πολωνία, αλλά και την Αλβανία.defence-point
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .