Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Η ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ «ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ»;

Γράφει ο Αντίοχος

Μια πολύ περίεργη δήλωση έκανε η φράου Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου της Μάλτας.

Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle, η φράου συμφωνώντας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ότι μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων έχει νόημα, σημείωσε: «Τα τελευταία χρόνια έδειξαν πως θα υπάρξει μια ΕΕ πολλών ταχυτήτων και ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν πάντα όλες οι χώρες-μέλη στα ίδια στάδια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Κι έσπευσε αμέσως μετά να αναφερθεί στο ευρώ, το οποίο δεν υιοθετήθηκε ως επίσημο νόμισμα και από τα 27 μέλη της Ένωσης, προκειμένου να δώσει ένα παράδειγμα για το τι εννοεί.

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Πώς θα διασφαλιστεί η συνοχή της Ευρώπης; Όταν οι χώρες-μέλη δεν υποχρεώνονται να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Τι εννοεί στην πραγματικότητα η… ποιήτρια, με την Ευρώπη των «διαφορετικών ταχυτήτων»; Πως αν όλα πάνε καλά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία (δηλαδή, εάν επικρατήσουν οι συστημικοί υποψήφιοι), θα εφαρμοστεί το “Plan B” για την σωτηρία του –υπό κατάρρευση- ευρώ: θα υπάρξουν ευρώ «διαφορετικών ταχυτήτων»!

 Ένα ισχυρό του Βορρά κι ένα της… πλάκας, του Νότου.

Όπως υπάρχει το αμερικάνικο και το καναδέζικο δολλάριο!


ethnikismos.net/Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .