Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ και τα ...πρεζάκια!

Yπό την προϋπόθεση ότι η Ενωμένη Ευρώπη θα συνεχίσει να υπάρχει και τον υπόλοιπο 1,5 χρόνο, και δεν θα διαλυθεί από μόνη της, ας δούμε τι σημαίνει για το Ελληνικό πολιτικό σκηνικό, η χθεσινή ''συμφωνία'' στο Eurogroup.

Ο Αλέξης ο οποίος είναι πολύ περισσότερο ''μαφιόζος'' απ όσο νομίζουν κάποιοι, και σίγουρα είναι πολύ περισσότερο πολιτικά οξυδερκής από τον Κούλη, πήρε χθες μία παράταση ζωής στην Εξουσία της χώρας μας, για 1-1,5 χρόνο ακόμα, εύκολα!

Και συμφώνησε με τους δανειστές μας, μέτρα για το... 2019! Την χρονιά που πρέπει να γίνουν οι εκλογές δηλαδή. Πριν μπει λοιπόν το 2019, ο Αλέξης σε 1,5 χρόνο, εκεί γύρω στο Φθινόπωρο του 2018, θα προκαλέσει εκλογές με... αντιμνημονιακή ατζέντα, και κάτω από την ''ιερή αγανάκτηση'' ότι οι πολίτες δεν αντέχουν ''νέα μέτρα''.

Τα οποία όμως, συμφώνησε αυτός... χθες! Θα καλέσει λοιπόν τον Κούλη να απαντήσει, αν θα εφαρμόσει εκείνος αυτά τα μέτρα, και κάπως έτσι θα τον πάει σε μία εκλογική αναμέτρηση όπου, αν την κερδίσει ο Κούλης, θα πρέπει να εφαρμόσει τα πολύ σκληρά μέτρα του Αλέξη, και κατά συνέπεια να πέσει σε ένα εξάμηνο το πολύ.

Η χθεσινή ''αβάντα'' του 1,5 χρόνου που πήρε ο Αλέξης από τους δανειστές μας, είναι εξαιρετικά πολύτιμη γι αυτόν, γιατί θα πάει σχεδόν έως το τέλος της τετραετίας του, σχετικά άνετος. Και μετά θα βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο ''δεξιά παρένθεση'', το αντίστροφο κόλπο από αυτό που του έκαναν δηλαδή οι Σαμαράς και Βενιζέλος το 2015 (χωρίς επιτυχία).

Εμείς πάλι σαν πολίτες, θα λιώνουμε όλο και περισσότερο κάτω από τις πέτρες των μνημονίων, παρακολουθώντας ταυτόχρονα άναυδοι το πολιτικό προσωπικό, να ''δίνει τα πάντα'' στους δανειστές μας, προκειμένου να πάρουμε κάθε φορά τη... ''δόση'' μας.
Πόσο πρεζάκια είμαστε άραγε;
Babis NikopoulosΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .