Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Προς ρήξη με την Ρωσία ο Τσίπρας

Τι μεταδίδει η ουκρανική Προεδρία για την ελληνική κυβέρνηση

Χθες σχολιάσαμε για την αχρείαστη επίσκεψη Τσίπρα στην Ουκρανία, μετά την συνάντηση με τους Rothschild, και την αντιρωσική ρητορική που υιοθετεί ξαφνικά η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για σεβασμό απέναντι στην ουκρανική εδαφική ακεραιότητα, αφήνοντας επομένως να εννοηθεί πως εκείνη απειλείται από την Μόσχα.

Σήμερα, ελέγχοντας την επίσημη ιστοσελίδα της ουκρανικής Προεδρίας, παρατηρούμε πως τα πράγματα είναι ακόμα σοβαρότερα και οδηγούν την Ελλάδα σε ρήξη με την Ρωσία.

Σύμφωνα λοιπόν με του Ουκρανούς, ο Ποροσένκο «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα για την σταθερή στάση της στο θέμα της εδαφικής ακεραιότητα, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας, καταδικάζοντας την ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, και μη αναγνωρίζοντας την προσάρτηση της Κριμαίας».

Δείτε ΕΔΩ όλο το κείμενο στα αγγλικά!Ναι πολύ καλά διαβάσατε! Σύμφωνα με το Κίεβο, η Ελλάδα όχι μόνο στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα ενός καθεστώτος φιλοναζιστών, το οποίο σκοτώνει καθημερινά Ρώσους και φιλορώσους στα ανατολικά της χώρας, έχοντας ξεκινήσει την μεγαλύτερη ευρείας κλίμακας αιματηρή επίθεση κατά του Ντονμπάς.

Επιπλέον, δεν αναγνωρίζει την επιστροφή της Κριμαίας στην Ρωσία, την οποία αντιλαμβάνεται ως χώρα-κατακτητή, που επιτίθεται κατά της Ουκρανίας!

Όπως μεταδίδει δε το βουλγαρικό Fokus, «η Ελλάδα δεν θα διαταράξει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίπτωση επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη».Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, παρά την φιλοδυτική στάση των κυβερνώντων, ποτέ δεν είχε έρθει σε ρήξη με την Ρωσία.

Θα το καταφέρει και αυτό η κυβέρνηση της Αριστεράς, σε μία περίοδο κρίσης με την Τουρκία, όπου η Αθήνα χρειάζεται την φιλία της Μόσχας;

Σίγουρα οι Ρώσοι είναι ήδη ενημερωμένοι και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, δεν πρόκειται να περάσει στα ψιλά γράμματα το θέμα.


EL.GR
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .