Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ !ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ "ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ"!

Είναι κοινός τόπος πια ότι τα ελληνικά προϊόντα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να "βομβαρδιζόμαστε" συνεχώς με προϊόντα εισαγωγής τα οποία δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να περάσουν στην τροφική αλυσίδα μέσω των εμπόρων.

Χθες οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, κατάσχεσαν 6 τόνους ντομάτες που προέρχονταν από την Αίγυπτο και ήταν «ποτισμένες» με ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ !!!
Προσοχή, τα υπολείμματα που βρέθηκαν όταν έγινε ο εργαστηριακός έλεγχος από τους ειδικούς, ήταν 60 (εξήντα) ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Μετά λοιπόν από αυτή την ανακάλυψη το προϊόν αποσύρθηκε άμεσα από την αγορά και καταστράφηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας .

Φανταστείτε δηλαδή, αν δεν γινόταν ο δειγματοληπτικός έλεγχος στην επιχείρηση χονδρικού εμπορίου που έκανε αυτή την εισαγωγή, τι θα μπορούσε να μπει στο πιάτο μας…

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι στην αγορά οι έμποροι λειτουργούν ανάλογα με το «φιλότιμο» που διαθέτουν.
Έχουν συνείδηση; Πάει καλά

Αν δεν έχουν… τότε όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να γίνει…

Οι ανήθικοι κερδοσκόποι τις περισσότερες φορές εισάγουν και εν γνώσει τους προϊόντα τα οποία είναι εμποτισμένα με δηλητήρια. Γι’ αυτό η προσοχή όλων είναι απαραίτητη μαζί με τους απαραίτητους ελέγχους από τις κρατικές αρχές.

Οι συνεχείς έλεγχοι σήμερα είναι επιβεβλημένοι περισσότερο από ποτέ, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.

Κανείς από τους ελεγκτές, αλλά και όλους τους υπαλλήλους, δεν πρέπει να μένουν αδρανείς γιατί ουσιαστικά αυτοί είναι οι φύλακες για το τι μπαίνει στο πιάτο μας, όσον αφορά τα εισαγόμενα προϊόντα.

Σίγουρα πρέπει μια χώρα να προσπαθεί να είναι αυτάρκης, τουλάχιστον σε μερικά προϊόντα. Για να παράγει όμως αυτά τα προϊόντα πρέπει να τυχαίνει και σε ευνοϊκές συνθήκες καλλιέργειας, και όχι να τιμωρείται ένας παραγωγικός ιστός…

Ο Έλληνας καταναλωτής, τουλάχιστον σ΄ αυτή την ευλογημένη χώρα όπου τα αγροτικά προϊόντα σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, είναι από τα καλύτερα του πλανήτη, πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για το τί μπαίνει μέσα στο πιάτο του…


ntokoumenta.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .