Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Η ιστορία έχει αποδείξει πως μετά τον εμπορικό πόλεμο ακολουθεί πραγματικός πόλεμος

Τον κώδωνα του κινδύνου στους επενδυτές κρούει ο επενδυτής-θρύλος Jim Rogers, καλώντας τους «να προετοιμαστούν», καθώς «έρχονται τα χειρότερα οικονομικά προβλήματα της ζώης τους».

Ο ίδιος προειδοποιεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και η ομάδα του είναι «πολύ, πάρα πολύ πρόθυμοι να διεξάγουν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και όχι μόνο».

Η ιστορία έχει αποδείξει πως μετά τον εμπορικό πόλεμο ακολουθεί πραγματικός πόλεμος, προσθέτει ο Rogers, τονίζοντας πως η ιστορία τείνει να επαναλβάνεται και θα είναι λάθος να εικάσει κανείς ότι δε θα συμβεί το ίδιο απλώς και μόνο επειδή είμαστε στη μοντέρνα εποχή.

Ο διάσημος επενδυτής προχωρά σε αγορά πολύτιμων μετάλλων, όταν αυτά υποχωρούν, ενώ συμβουλεύει την αποθήκευση του χρυσού στη Σιγκαπούρη.

Σημειώνει, δε, πως έχει στόχο να συνεχίσει να αγοράζει χρυσό και ασήμι.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Rogers τάσσεται αναφανδόν κατά της κατάργησης των χαρτονομισμάτων, εκτιμώντας πως μια κοινωνία χωρίς ρευστό θα είναι μια κοινωνία χωρίς ελευθερία.

Σύμφωνα με τον Rogers, το βασικό στοιχεία τους τελευταίους μήνες είναι η αυξημένη και πρωτοφανής αβεβαιότητα.

bankingnews.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .