Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ανοίγει ο δρόμος για την αποστρατικοποίηση των νησιών;

Περίεργο αίτημα των Τούρκων προς το ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Υπουργών Αμύνης στις χώρες του ΝΑΤΟ, ζήτησε από την Συμμαχία την πλήρη αποχώρησή της από το Αιγαίο, με επίσημη δικαιολογία τα μηδενικά αποτελέσματα στο προσφυγικό.

Ο ίδιος εκφράζοντας τις ορέξεις της τουρκικής ηγεσίας, σημείωσε:

"Η αποστολή τούτη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει εκπληρώσει τους στόχους της. Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να την παρατείνουμε χρονικά. Ούτως, ή άλλως, είναι η Τουρκία εκείνη που εμποδίζει τις παράνομες διαβάσεις. Εμείς, στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι πλέον χρήσιμο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παραμένουν εδώ".

Δεν αποκλείεται η Τουρκία, εν μέσω αυξημένης έντασης στην περιοχή, να θέλει να προβεί σε νέες ακόμη πιο επιθετικές ενέργειες, αμφισβητώντας ακόμη και την ελληνικότητα νησιών όπως η Κως και το Καστελόριζο.

Ουσιαστικά ζητάει από το ΝΑΤΟ την απόλυτη ελευθερία κινήσεων στο ελληνικό αρχιπέλαγος, κάτι που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.


el.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .