Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Πέρασαν… Νύκτα ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΝΤΡΟΠΗ!!

Αυτό που συνέβη νύκτωρ στη Βουλή αποτελεί ντροπή για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση, μαζί με δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν τροπολογία για τη νομιμοποίηση 213 συμβασιούχων που προσελήφθησαν από την κυβέρνηση αλλά σε… αχρείαστη κρατική εταιρεία. Πρόκειται για την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» η οποία δεν λειτουργεί ακόμα, πλην όμως προσλαμβάνει υπαλλήλους και εν συνεχεία τους νομιμοποιεί.

Το θέμα δεν είναι ότι η κυβέρνηση έφερε τέτοια τροπολογία (άλλωστε ο Π. Σκουρλέτης το είχε εξαγγείλει ότι πρόκειται να μονιμοποιήσει συμβασιούχους) αλλά ότι την ψήφισαν και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Και το χειρότερο;

 Οταν ρώτησα βουλευτές του ΠαΣοΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) γιατί ψήφισαν τέτοια τροπολογία συντασσόμενοι με την κυβέρνηση, η απάντηση που μου έδωσαν ήταν εξωφρενική: «Δεν θυμόμαστε να ψηφίσαμε κάτι τέτοιο».


Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ μπορεί να μη θυμούνται τι ψήφισαν, το θυμήθηκε όμως ο Γ. Φλωρίδης («Ωρα των Aποφάσεων») ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε και τούτα: «Η ηγεσία του εναπομείναντος ΠαΣοΚ εκφράζει ό,τι πιο παρωχημένο και κρατικιστικό από την ιστορία του ΠαΣοΚ.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης ήταν να ψηφίσει, ως δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, την πελατειακή διάταξη για τη μονιμοποίηση 213 απολύτως αχρείαστων για το Δημόσιο.

Το ίδιο έκανε ψηφίζοντας πάλι ως συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ τη διανομή του επιδόματος στους συνταξιούχους, χωρίς να αντιπαραθέσει μια άλλη πρόταση είτε υπέρ της ενίσχυσης των μακροχρονίως ανέργων είτε υπέρ της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων και της δημιουργίας χιλιάδων παραγωγικών θέσεων εργασίας είτε υπέρ της ενίσχυσης του σημαντικού πυλώνα του κοινωνικού κράτους, δηλαδή του ΕΣΥ». ΒΗΜΑτοδότης.


hellasforce.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .