Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η ΤτΕ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΤΟ 2016 ΕΒΓΑΛΕ 17,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΞΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.

Ο Στουρνάρας παρόλο που πολλοί αμφισβητούν τις ικανότητες του, έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Καταφέρνει να επιβιώνει με κάθε κυβέρνηση. Διακινδύνευσε την νομιμότητα της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας, μη δημοσιοποιώντας τα πλήρη στοιχεία του ισολογισμού της ΤτΕ…

Πέρσι, πριν την Γενική Συνέλευση στις 12 Ιανουαρίου, στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, πήγε να τα φορτώσει όλα στον Λαφαζάνη και τον Βαρουφάκη, πως θα έκαναν κατάληψη του Νομισματοκοπείου το καλοκαίρι του 2015, ενώ λίγες μέρες αργότερα στις 25 Ιανουαρίου 2016 υπέβαλε μήνυση κατά της ATTICA BANK, για χαριστικά δάνεια του 2015 σε ημετέρους, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο της μήνυσης διέρρευσε φέτος. Αν διαβάσει όμως κανείς προσεκτικά το σχετικό ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» θα διαπιστώσει πέραν των κατασκευαστικών εταιριών που αναφέρονται, το μόνο όνομα πολιτικού για το οποίο υπάρχει αναφορά, είναι ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ.

Για όσους έχουν βραχεία μνήμη, για την σχέση του παρ΄ ολίγον γραμματέα του ΚΚΕ Ιωάννη Δραγασάκη με την ATTICA BANK μπορεί να διαβάσει εδώ ή εδώ.

Πέραν του «σκανδάλου» της ATTICA BANK, από το περιοδικό PRONEWS δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου και ένα άλλο «σκάνδαλο», μια παλιά ιστορία, σχετικά με το που βρίσκεται ο χρυσός της Ελλάδος , θέμα το οποίο απασχόλεί σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Δηλαδή ο Στουρνάρας, τόσο με το θέμα της ATTICA BANK όσο και το θέμα του χρυσού της ΤτΕ, κατάφερε άριστα να εφαρμόσει την «τεχνική της σουπιάς» και να απασχολούνται τα ΜΜΕ με θέματα πέραν του σημαντικότερου που προέκυψε από την Γενική Συνέλευσης της ΤτΕ.

Πρόκειται για τα 17,8 δις ευρώ που έβγαλε στο εξωτερικό το 2016 η ΤτΕ για να αγοράσει ξένα ομόλογα. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά και το σκάνδαλο δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί με κανένα τρόπο.

Συγκεκριμένα, στην σελίδα 133 της Έκθεσης του Στουρνάρα για το 2016, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Σημαντική βελτίωση της καθαρής θετικής θέσης κατέγραψαν οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,6 δισεκ. ευρώ το 2016 σε σχέση με το 2015. Ειδικότερα, σημειώθηκε αύξηση των τοποθετήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος σε τίτλους εξωτερικού ύψους 17,8 δισεκ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (PSPP – Public Sector Purchase Programme), αύξηση η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη μείωση πρωτίστως των καθαρών απαιτήσεων των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά 6,8 δισεκ. ευρώ και δευτερευόντως των τοποθετήσεων των λοιπών τομέων (κυρίως φυσικών προσώπων) σε ξένα αμοιβαία κεφάλαια.»

Στην σελίδα Π25 της Έκθεσης, ο Στουρνάρας εξηγεί το είδος των ομολόγων που αγόρασε η ΤτΕ:

«Στις 22 Ιανουαρίου 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να επεκτείνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων με την εφαρμογή του Προγράμματος για τις Αγορές Τίτλων του Δημοσίου Τομέα (PSPP).

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος οι ΕθνΚΤ του Ευρωσυστήματος και η ΕΚΤ μπορούν

να αγοράσουν στη δευτερογενή αγορά χρεόγραφα σε ευρώ που εκδίδονται από κεντρικές, περιφερειακές ή τοπικές κυβερνήσεις, άλλους αναγνωρισμένους εκδότες (agencies), καθώς και από διεθνείς οργανισμούς και πολυμερείς αναπτυξιακές τράπεζες της ζώνης του ευρώ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος στις 31.12.2016 κατείχε μόνο ομόλογα υπερεθνικών οργανισμών (supranational securities) και πολυμερών αναπτυξιακών τραπεζών στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.»

Δηλαδή ενώ:

η Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2015 βρίσκεται σε καθεστώς capital controls

ο Στουρνάρας και οι υπόλοιποι τραπεζίτες, παρακαλάνε τον κόσμο να επιστρέψει τα ευρώ που έχει στα σεντούκια του στις τράπεζες

ενώ ο Τσίπρας κάνει τα πάντα, θα υπογράψει και 4ο μνημόνιο, προκειμένου η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης

ο Στουρνάρας έβγαλε στο εξωτερικό 17,8 δις ευρώ γιατί έτσι ζήτησε ο Ντράγκι. Και βέβαια το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι που βρήκε η ΤτΕ αυτά τα 17,8 δις ευρώ;

Μπορεί η ΤτΕ να είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας, την εποχή των μνημονίων, να έχει κρύψει κέρδη 7,48 δις στις προβλέψεις του ισολογισμού της, αλλά και πάλι τα 17,8 δις είναι πολλά λεφτά.

Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται στον ισολογισμό της ΤτΕ. Πρόκειται για τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, 29,3 δις ευρώ στις 31-12-2016, που διαχειρίζεται η ΤτΕ.

Στο κείμενο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της ΤτΕ της Παρασκευής, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ.1 του κ.ν.2190/1920 και το άρθρο 4.1.3.3 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιείται ότι στην 84η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00, παρευρέθησαν 63 μέτοχοι και αντιπρόσωποι μετόχων εκπροσωπούντες 8.323.784 μετοχές που αντιστοιχούν σε 110.893 δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 19.864.886 μετοχών που αντιστοιχούν σε 264.865 δικαιώματα ψήφου* , ήτοι ποσοστό 41,90% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα εξής:

Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την ετήσια Έκθεση του Διοικητή, τον Ισολογισμό και τις λοιπές Οικονομικές Καταστάσεις χρήσης 2016 μετά της Έκθεσης των Ελεγκτών. Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: [8.323.784]. Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: [110.893]. Αναλογία επί του μετοχικού κεφαλαίου: [41,90%]. | Ψήφοι ΥΠΕΡ: [110.423]. Ψήφοι ΚΑΤΑ: [57]. ΛΕΥΚΟ/ΠΑΡΩΝ: [413].|ΑΠΟΧΗ: [0].»

Δηλαδή από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, προκύπτει πως αφού ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΤτΕ με περίπου 9%, το Ελληνικό Δημόσιο παραβρέθηκε στη Συνέλευση, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Ελληνικό Δημόσιο συναίνεσε στο να δοθούν 17,8 δις ευρώ από τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων για να στηριχθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του ΕΚΤ, στο οποίο όμως για να ενταχθεί η Ελλάδα εκβιάζεται με το να υπογράψει νέα μέτρα ή 4ο μνημόνιο.

Θεωρητικά θα έπρεπε όλοι οι εισαγγελείς της Ελλάδας να σταματήσουν να ασχολούνται με κάθε άλλη υπόθεση και να ασχοληθούν με το σκάνδαλο των 17,8 δις.

Πρακτικά όμως μόνο ένας εισαγγελέας μπορεί να ασχοληθεί. Πρόκειται για έναν εισαγγελέα από την Πρέβεζα. Μπορεί να έχουν γραφτεί διάφορα για αυτόν, αλλά έχει αποδείξει πως γνωρίζει πως λειτουργεί το σύστημα και έχει τολμήσει να συγκρουστεί με αυτό. Είναι βέβαιο πως θα διαβάσει αυτό το κείμενο, την διαδικασία όμως που θα ακολουθήσει την ξέρει μόνο αυτός.

Καλή τύχη.http://lobbystas.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .