Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Η ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την ώρα που οι ανακοινώσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το νέο τύπο Λυκείου και την εισαγωγική διαδικασία στα ΑΕΙ, προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών θέτει εκ νέου τις προτάσεις της για τον εκσυγχρονισμό του σχολείου σε όλες του τις βαθμίδες.

Στη δημιουργία τριών κύκλων ετήσιων μαθημάτων φυσικής με δίωρη εβδομαδιαία διάρκεια.

Στο Γυμνάσιο
-Στον εκσυγχρονισμό και την επικαιροποίηση του μαθήματος της Φυσικής, το οποίο σε συνάρτηση με αυτό των Μαθηματικών θα πρέπει να εισάγει τους μαθητές στις τεχνικές μαθηματικής ανάλυσης προβλημάτων δίνοντας έμφαση στους νόμους της φυσικής που διέπουν την καθημερινότητά μας.
-Για να επιτευχθούν όλα αυτά και να εκσυγχρονιστούν ουσιαστικά οι τρόποι διδασκαλίας απαιτείται εργαστηριακός εξοπλισμός και εξοπλισμός διαδραστικής μάθησης σε όλα τα σχολεία με ταυτόχρονη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίας και με πρόσληψη ικανού αριθμού διδασκόντων.

Στο Λύκειο
-Στόχος της Φυσικής στο Λύκειο θα πρέπει να είναι η εμβάθυνση της διδασκαλίας με περισσότερη μαθηματική λεπτομέρεια και η εκμάθηση εννοιών και εργαλείων που θα βοηθήσουν τον μαθητή τόσο στην καθημερινότητά του , όσο και στην εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με την πάγια θέση της ΕΕΦ, για τους παραπάνω λόγους απαιτείται η αλλαγή του τρόπου εξέτασης της Φυσικής σε όλες τις τάξεις του Λυκείου με την ένταξη ενός πειραματικού μέρους στην εξέταση στο πρότυπο διεξαγωγής διαγωνισμών Φυσικής.

Πληροφορίες www.eef.gr
Επικοινωνία Παναγιώτης Φιλντίσης Πρόεδρος ΕΕΦ 6949 560 211Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .