Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Από τις πιο μεστές αναλύσεις του κ. Αλέξανδρου Δρίβα (υποψ. Δρ Διεθνών Σχέσεων)

Λίγα λόγια για την επιστροφή των Grexit κτλ.

Το ΔΝΤ, αυξάνει περισσότερο το κόστος της παραμονής του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζουμε πως όλα τα προβλήματα, έχουν την αιτία (άρα κ τη λύση τους) :

1. Το ΔΝΤ ήλθε στην Ελλάδα με τρόπο σκανδαλώδη για το Καταστατικό του.
2. Το ΔΝΤ έρχεται ως "βοηθός παροχής τεχνογνωσίας στην επίλυση προβλημάτων -προσωρινών υποτίθεται- ρευστότητας" λόγω έλλειψης -υποτίθεται- τεχνογνωσίας της Ε.Ε.
3. Το ΔΝΤ, υποτίθεται θα έφευγε με προτροπή της ΕΕ και ένας ΕSM θα το υποκαθιστούσε.
4. Γιατί όμως η Γερμανία θέλει το ΔΝΤ;
Η Γερμανία, επιθυμεί το ΔΝΤ στην Ε.Ε προκειμένου η όποια εφιαλτική αποτυχία έλθει στα προγράμματα υπερ-χρεωμένων χωρών, να είναι αποτυχία και του ΔΝΤ και άρα όλων των χωρών που μέσα σε αυτό παρέχουν μερίσματα στον δανεισμό.
5. Λίγο πριν, μάθαμε πως η Γερμανία διατίθεται να πάψει να "βοηθά" (έτσι είπαν τη λέξη ενώ στην ουσία αναχρηματοδοτείται μέσα από την Ελλάδα) την Αθήνα αν το Ταμείο αποχωρήσει.
6. Το Ταμείο, είπε λίγο πριν πως οι δημοσιονομικοί στόχοι του Γ' Μνημονίου είναι ανέφικτοι και η βιωσιμότητα του χρέους (βασικό διακύβευμα για το Ταμείο, προκειμένου να πεισει τους παγκόσμιους πιστωτές να συνεχίσουν να δανείζουν) δεν μπορεί να υφίσταται ούτε ως ανέκδοτο.

Εδώ έρχεται το ερώτημα λοιπόν: Γιατί το Ταμείο θέλει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά πολύ πιο σκληρά μέτρα;

Γιατί γνωρίζει οτι αν επιβληθούν περισσότερο σκληρά μέτρα, το πρόγραμμα θα αποτύχει με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την ΕΖ. Έτσι, έχουμε μια κόντρα μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας, η οποία θα βγάλει νικητή το ΔΝΤ καθώς οι ΗΠΑ έχουν άλλες βλέψεις πλέον και εντός ΔΝΤ υπάρχουν και άλλες χώρες, όπως η Ρωσία η οποία θεωρεί αποτυχημένο το ελληνικό πρόγραμμα. Σε μια κακή στιγμή οικονομική για τον πλανήτη, οι χώρες μαζεύουν και τα τάλιρα από παντού.

Η Γερμανία (κλείνοντας) απειλεί να ανατινάξει την ΕΖ παρασύροντας τους πάντες μαζί της. Η αμοιβάια καταστροφή, ήταν πάντα στην κουλτούρα των Γερμανών (τακτική του σκορπιού πλάϊ στη φωτιά) οπότε ας πάψουμε να λέμε συνεχώς το "θα τα βρούνε¨" ή να υπολογίζουμε συνεχώς στο οτι στο τέλος, το λογικό και το mainstream θα κυριαρχήσουν, Οι mainstream καιροί, έχουν τελειώσει και η Ελλάδα, ως γέφυρα μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, λογικά, θα αλλάξει νόμισμα.

Alexander DrivasΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .