Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Μεθοδεύει ηρωική πτώση της κυβέρνησής του! Θα την χρεώσει στο καταραμένο ΔΝΤ...O πρωθυπουργός μεθοδεύει την ηρωική πτώση του!

Για να είναι ηρωική η πτώση της κυβέρνησής του χρειάζεται να την χρεώσει σε έναν σπουδαίο αντίπαλο και αυτός δεν είναι άλλος από το ΔΝΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν μιλώντας στους Financial Times ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί εάν σκεφθεί κανείς τις αντιστάσεις επ΄αυτού που προβάλλει η Γερμανία και όχι μόνο.

“Είμαι προβληματισμένος από την μη εποικοδομητική συμπεριφορά του ταμείου σε οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι μετά από έξι χρόνια διαχείρισης της εξαιρετικής κρίσης, η Ευρώπη πλέον έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τα ενδοευρωπαϊκά θέματα”.

“Το ΔΝΤ συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα με τη μορφή τεχνικού συμβούλου. Η Ελλάδα, έχοντας επιτύχει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να χρειαστεί περίπου τα 20 από τα 25 δισ. της αρχικής πρόβλεψης της συμφωνίας, έχει πλέον πολύ μικρότερες δανειακές ανάγκες.

 Καθώς η προβλεπόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν της τάξης των 23 δισ, υπάρχει ενδεχόμενο να μην κριθεί αναγκαία. Θεωρούμε ότι η είσοδος του ΔΝΤ στα δημοσιονομικά προγράμματα του πρόσφατου παρελθόντος ήταν ένα ευρωπαϊκό λάθος.

Το ίδιο το ΔΝΤ άλλωστε παραδέχτηκε τα σφάλματά του προ ημερών, τόσο για το γεγονός ότι δεν έγινε από την αρχή αναδιάρθρωση του χρέους, όσο και για το ότι η μείωση μισθών και συντάξεων ήταν αυτοσκοπός. 

Η χώρα μας συνεχίζει να έχει κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στο Ταμείο, οι οποίες έρχονται από τις άστοχες συμφωνίες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 Από εκεί και πέρα, η συμμετοχή του είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί και θα αποφασίσει τελικά το ίδιο το ΔΝΤ, τον ερχόμενο Μάρτιο”, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της κυβερνητικής πορτ παρόλ.

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι η καραμέλα πως το ΔΝΤ έριξε τον Τσίπρα θα παίξει την προσεχή Ανοιξη.

Τα καλύτερα έρχονται…


kourdisto
1 σχόλιο:

  1. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2015/12/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .