Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

SOS για όσους έχουν δάνεια στις Τράπεζες

«Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια»

Έφεση προβλέπεται για αστυνομικές παραβάσεις που τιμωρούνται με πρόστιμο, για πταίσματα, για τα ασφαλιστικά μέτρα νομής, ακόμη και για ιδιωτικές διαφορές αναφορικά με τους αγρούς.

ΚΑΤΑΡΓΕΊΤΑΙ όμως για τις δίκες των ανακοπών, στο ύστατο μάλιστα στάδιο, της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού (!!!) όπου διακυβεύονται δικαιώματα περιουσιακής φύσεως σχετικά με το συνταγµατικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κατοικία! Που είναι το σημαντικότερο περιουσιακό αγαθό.

Το τελευταίο σχέδιο τροποποιήσεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προβλέπει ότι α) η συζήτηση της ανακοπής προσδιορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε 60 ημέρες από την κατάθεσή της (!) , β) δικάζεται με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (!!!) και γ) κατά της απόφασης που εκδίδεται δεν επιτρέπεται η άσκηση έφεσης!!!!!!!!

Τι σημαίνουν αυτά?
Α) η δίκη της ανακοπής θα τελειώνει σε 60 ημέρες (και κάτι ψιλά)
Β) Ασφαλιστικά μέτρα σημαίνει ότι η απόφαση θα εκδίδεται με πιθανολόγηση (ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ) (!!!), χωρίς γραμματέα και πρακτικά (!!!), μέσα σε 48 ώρες (!!!) και με αιτιολογία συνοπτική (το Σύνταγμα προβλέπει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία) (!!!)
Γ) κατά της απόφασης αυτής ΔΕΝ θα επιτρέπεται έφεση (!!!)

Έντονες οι αντιρρήσεις του Δικαστικού Σώματος.
Η Ολομέλεια των Δικαστών του Πρωτοδικείου Αθηνών διερωτάται «Πως λοιπόν είναι δυνατόν να μειωθεί το αποδεικτικό μέτρο, με τη θέσπιση πιθανολόγησης στην εκδίκαση των ανακοπών χωρίς τις εγγυήσεις της πλήρους διερεύνησης και απόδειξης των ισχυρισμών βάσει απλής πιθανολόγησης χωρίς τη δυνατότητα προσφυγής σε ανώτερο δικαστήριο και κυρίως χωρίς την ενοποιητική και για αυτό κατευθυντήρια νομολογία του Αρείου Πάγου όταν εκεί θα έχουμε οριστική και μάλιστα αμετάκλητη επίλυση της διαφοράς?
Η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου υπογραμμίζει ότι «ο αποκλεισμός των ενδίκων μέσων κατά των αποφάσεων που εκδίδονται επί ανακοπής κατά της εκτελέσεως δεν δικαιολογούνται».

Προσοχή μεγάλη
Άσκηση ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής. Όποιος χάσει την προθεσμία αυτή, θα μείνει με το νεροπίστολο των ανακοπών κατά της εκτέλεσης, που πλέον θα γίνονται με την παραπάνω «διαδικασία». Προσοχή στο νομικό κείμενο που δημοσιεύω.

http://alampasis.blogspot.gr/2014/07/sos.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .