Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ κυρίως υπεύθυνοι μαζί με το ΚΚΕ του κ. Κουτσούμπα και λοιποί

Συνεπώς συμπεραίνουμε:

Πόσον καλός είναι ο Σαμαράς μας που δωρίζει μόνον το 30% της ΔΕΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τάδε έφη το αυθεντικό δείγμα της νέας τάξης Μιράντα Ξαφά.

Μιράντα Ξαφά: “Σάπιο λουκάνικο η ΔΕΗ ….να το ρίξουμε στα ξένα σκυλιά….”

Δεν είναι σύμφωνη με την εκχώρηση του 30% της ΔΕΗ ….πρέπει να δοθεί σε ξένες μεγάλες ξένες ενεργειακές εταιρείες το 100% !!!!

“Αν έχεις ένα σάπιο λουκάνικο και το κόψεις στα δυο ….απλώς έχεις δυο σάπια λουκάνικα….” είπε, κάνοντας χρήση παλιότερης ρήσης άλλου υπερ-νεοφιλελεύθερου πολιτικού….Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

1. Συνειδητοποιημένη υπέρ του σχεδίου Ανάν εκτουρκισμού της Κύπρου (συνημμένο, ευαγγέλιο για επισήμανση των ανθελλήνων νεοταξικών)

2. Του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον από το 1980 και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-09, και εν συνεχεία στέλεχος της I.J. Partners με έδρα την Γενεύη, ετώρα διευθύνων σύμβουλος της E.F. Consulting στην Αθήνα.

3. Το 1991-93 εργάστηκε ως Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα.

4. Η αρχιέρεια του νεοφιλελευθερισμού της Νέας Τάξης (http://www.periodista.gr/coverstories/item/3258-%CE%BC%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%AC-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D )

5. Η της κερδοσκοπίας στο πτώμα της Ελλάδας. Δικαστική δικαίωση Καμμένου για CDS-Ξαφά-Μάκκα, http://www.koutipandoras.gr/article/41876/dikastiki-dikaiosi-kammenoy-gia-cds-xafa-makka

6. Απορρίφθηκαν οι αγωγές Ξαφά-Μάκκα κατά Καμμένου, http://www.efsyn.gr/?p=100812

7. Δικαστική δικαίωση Καμμένου ήττα για πρώην αναπλ διευθύντρια του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά που έβγαλε εκατομμύρια εις βάρος του ελληνικού κράτους…Στην Ισπανία συνέλαβαν πρώην στέλεχος της JP Morgan για απάτη 6 ΔΙΣ και εμείς εδώ τους τραπεζίτες τους δίνουμε μπόνους που κατέστρεψαν την Κύπρο,.http://osr55.wordpress.com/2013/08/29/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%84%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/


Πώς ξέφυγε του Αντώνη μας να μην την υπουργοποιήσει!!!

Μάλλον φοβήθηκε την επένδυση της στα «ασφάλιστρα της κινδύνου» που δεν ξέρω αν κάποτε θα την οδηγήσουν στον Κορυδαλλό, αν συναινέσει το ΚΚΕ σε κοινό κείμενο και αποφύγει τα ξεχωριστά, υποστηρικτικά της παρούσας κατάστασης κείμενα του.


Που εξ αιτίας του κ. Κουτσούμπα, δεν γίνεται δημοψήφισμα και συνεχίζει να καταστρέφεται και ξεπουλιέται η Ελλάδα.

Και μπορούν να ομιλούν άνθρωποι ως η θρασύτατη Ξαφά.


ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.: Όλα όσα δεν ξέρετε για την Μιράντα Ξαφά

Στις 4 Μαΐου 2013 - 1:06 μ.μ., ο χρήστης έγραψε:

Απο Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Το άρθρο του κ. Μπεκιάρη είναι εξαιρετικό και άκρως κατατοπιστικό. Δυστυχώς, όμως, η περίπτωση της κυρίας στην οποία το άρθρο κυρίως αναφέρεται, δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη, αλλά ούτε στον κόσμο. Πρόκειται για μέλος πολυπληθούς ομάδας, πολλά από τα μέλη της οποίας είναι μέχρι παροξυσμού φανατισμένα, και η αναλγησία είναι ίσως η λιγότερο καταστρεπτική συνέπεια της εγκληματικής τους πολιτικής. 


Με σπουδές μονομερείς και μανιωδώς προσηλωμένες προς την επίτευξη κέρδους, ακόμη και πάνω από πτώματα, με υπηρεσία σε διεθνείς οργανισμούς που απομυζούν έθνη και λαούς, με παρωπίδες για τις κοινωνίες που οδηγούνται σε εξαθλίωση εξαιτίας των απάνθρωπων συμβουλών τους εμφανίζονται ως γυπαετοί έτοιμοι να κατασπαράξουν τα θύματά τους. Όχι μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά και στο παρελθόν η Λατινική Αμερική, οι πρώην σοσιαλιστικές οικονομίες, αλλά και ο ευρωπαϊκός Νότος, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη είναι τα διαχρονικά τους θύματα.

Δυστυχώς, τα 30 ένδοξα χρόνια, μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, σαρώθηκαν με βίαιο τρόπο από τους «παγκοσμιοποιητές», τους φανατικούς νεοφιλελεύθερους, τους αρνητές του κράτους πρόνοιας και του καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο. Με τα αδιανόητα συμβάντα στην Κύπρο εισήλθαμε σε νέα φάση του καπιταλισμού, που θα μπορούσαμε να της δώσουμε το όνομα του «ληστρικού καπιταλισμού».

Η επικίνδυνη αυτή ομάδα, για ολόκληρη την ανθρωπότητα, πρέπει να εξαφανιστεί πριν αφανίσει τον κόσμο. Είναι, ωστόσο, δύσκολο, γιατί οι επικεφαλής της έχουν καταλάβει, διεθνώς, το σύνολο των θέσεων-κλειδιά, αλληλοϋποστηρίζονται και αλληλοδιορίζονται, έχοντας πρόσφατα καταλάβει και πόστα πρωθυπουργικά. Τελικά, συνέβη το τραγελαφικό, δηλαδή οι υπεύθυνοι της δεύτερης μεγάλης παγκόσμιας κρίσης του 2007-χωρίς λήξη ακόμη- έχουν κληθεί να την… θεραπεύσουν, εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές που την καταπόντισαν (για μεγαλύτερη ανάλυση βλ. Η Φονική Κρίση, 2010, Εκδόσεις Ιδρύματος Δελιβάνη και Λιβάνη)

Να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ καταστρεπτικές τις νεοφιλελεύθερες συνταγές, μόνο όταν προωθούνται με ακραίους τρόπους. Δηλαδή, ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, ακόμη και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ακόμη και πλήρη κατάργηση κάθε μέτρου προστασίας στην αγορά εργασίας, ακόμη και τυφλή πίστη στο «αόρατο χέρι που ρυθμίζει τις αγορές». Αντιθέτως, στην οικονομία, που διαθέτει μόνο δύο κοσμοθεωρίες, η ελπίδα μου είναι η δυνατότητα συνεργασίας και αλληλοσυμπλήρωσής τους… όπως συνέβη στα μεταπολεμικά χρόνια, μετά το Β’ Πόλεμο, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Να επαναλάβω ότι το άρθρο του κ. Μπεκιάρη είναι θαυμάσιο. Διερωτώμαι, ωστόσο, από πόσους θα διαβαστεί, πόσοι θα το κατανοήσουν και κυρίως πόσοι θα αντιδράσουν.

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

==================================================Όλα όσα δεν ξέρετε για την Μιράντα Ξαφά

Από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

http://www.kourdistoportocali.com/articles/20713.htm

Στις 25 Φεβρουαρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρουσίαζε το βιβλίο του με τίτλο «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993». Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν αποτελούσε παρά άλλη μία προσπάθεια, δήθεν δικαίωσης των καταστροφικών για την δημοκρατία και την οικονομία νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων, αλλά και της οδυνηρής για τη χώρα τριετίας 1990-93, της περιόδου δηλαδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στην αίθουσα ήταν συγκεντρωμένη όλη η νεοφιλελεύθερη κλίκα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα όλες τις τελευταίες δεκαετίες. Οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι, αναλυτές, πολιτικά πρόσωπα και παρατρεχάμενοι είχαν δώσει το παρόν.

Σε εκείνο το «πάρτυ» δικαίωσης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με ευκολία μπορούσε να διακρίνει κανείς, και μάλιστα στα μπροστινά καθίσματα, τη φιγούρα της ακραίας νεοφιλελεύθερης οικονομολόγου Μιράντας Ξαφά. Το πρόσωπό της έδειχνε γαλήνιο, καθώς άκουγε τον πρώην πρωθυπουργό να ζητά επιτακτικά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και να δέχεται το θερμό χειροκρότημα των εκπροσώπων της καταστροφικής για τη χώρα ελίτ. Εξάλλου, η ίδια η Μιράντα Ξαφά, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το καλοκαίρι του 2011 στην εφημερίδα «Ισοτιμία» υποστήριζε ότι είναι αναγκαία η απόλυση 200.000 δημοσίων υπαλλήλων και σήμερα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια είναι βέβαιο πως και η ίδια θα νιώθει άκρως δικαιωμένη.

Πριν από λίγες ημέρες, όμως, η κυρία Ξαφά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, αφού σε ένα άρθρο της στην εφημερίδα AthensVoice υποστήριξε ότι το «κούρεμα» των καταθέσεων, όπως αυτό που επιβλήθηκε στην Κύπρο, «είναι το καινούργιο πρότυπο που σωστά αποφάσισε να υιοθετήσει και η Ευρώπη». Τα δύο παραπάνω παραδείγματα, αποτελούν τυπικά δείγματα της αναλγησίας των εκφραστών του μεταμοντέρνου νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού. Μία τέτοια εκφραστής είναι και η κυρία Μιράντα Ξαφά

Όμως είναι τουλάχιστον παράδοξο, πρόσωπα τα οποία φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία οδηγήθηκε στην σημερινή κατάσταση να δοκιμάζουν την κοινή λογική. Και η Μιράντα Ξαφά, η οποία πρόσφατα υπερασπίστηκε το ΔΝΤ όταν το ταμείο αναγνώρισε το καταστροφικό του λάθος με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές του ελληνικού μνημονίου, είναι ένα από αυτά τα πρόσωπά, καθώς τις τελευταίες δύο, τουλάχιστον, δεκαετίες έχει κινηθεί στους διαδρόμους της εξουσίας, έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έχει υπηρετήσει στις τάξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχει διαπρέψει ως φορέας υπερσυντηρητικών απόψεων, έχει πολλές φορές ρίξει την ευθύνη στην Αριστερά, έχει εισηγηθεί με δημόσιες τοποθετήσεις την επιβολή σκληρών μέτρων στον ελληνικό λαό και βέβαια έχει υπερασπιστεί την πολιτική που ακολουθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και φυσικά την μνημονιακή στρατηγική που υλοποιείται στην Ελλάδα.

Ας γνωρίσουμε, όμως, καλύτερα την κυρία Ξαφά - Όταν το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα

Η κυρία Μιράντα Ξαφά, η οποία σήμερα με ευκολία διατυπώνει την άποψή της, κατηγορώντας το «μοντέλο της ευδαιμονίας» που κυριάρχησε στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, δεν είναι αμέτοχη σε ότι έχει να κάνει με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ούτε βέβαια είναι η πρώτη φορά που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήρθε στην Ελλάδα το 2010, όταν η χώρα εντάχθηκε στον μηχανισμό στήριξης.

Το ΔΝΤ έχει ξανάρθει, όχι για να δανείσει, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά για να προσφέρει εμπειρογνωμοσύνη. Ο εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κλήθηκαν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και, πλαισιώνοντας το «συμβουλευτικό» νεοφιλελεύθερο δίδυμο Αλογοσκούφη - Ξαφά, προσπάθησαν να υλοποιήσουν την πολιτική σύγκλισης την οποία ζητούσε επιτακτικά ο εγχώριος «γκουρού» του νεοφιλελευθερισμού Στέφανος Μάνος, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τo 1992, κι ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο τότε υπουργός Οικονομίας Στέφανος Μάνος είχε ανακοινώσει τα έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων προέβλεπαν και την υποτίμηση της δραχμής, στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη.

Σε εκείνη τη σύσκεψη συμμετείχαν ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Τίμος Χριστοδούλου, προκάτοχος του Στέφανου Μάνου στο υπουργείο Οικονομίας, και ο τότε οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας και νυν μεταβατικός πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος. Οι δύο τραπεζίτες είχαν απορρίψει το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής την οποία εισηγούνταν τρία πρόσωπα: ο Στέφανος Μάνος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρωτεργάτης του ξεπουλήματος του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom Γιώργος Αλογοσκούφης και η γνωστή από τη θητεία της στο ΔΝΤ και φιλοξενούμενη συνήθως του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ σήμερα, Μιράντα Ξαφά.

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ορμώμενος τότε εκ Λονδίνου, και η Μιράντα Ξαφά, προερχόμενη από το ΔΝΤ, είχαν επιβληθεί από τον Στέφανο Μάνο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο μεν πρώτος ως σύμβουλος του ίδιου και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, η δε δεύτερη ως σύμβουλος στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η συγκεκριμένη τριάδα προσώπων, τα οποία έχουν σκληρά νεοφιλελεύθερες περγαμηνές, σφράγισε, οπωσδήποτε, με την παρουσία και τις εισηγήσεις της

Όμως, εκείνο το οποίο πρέπει, κυρίως, να επισημανθεί είναι ότι στην περίπτωση της κας Ξαφά ο μεταμοντέρνος νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός συναντά τον ανιστορισμό. Διότι δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ότι μία καθηγήτρια, η οποία έχει διδάξει σε πανεπιστήμια, όπως της Pennsylvania και Princeton των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο της στις 20 Ιουνίου 2010 στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» ότι ««Το ΚΚΕ και ο συνδικαλιστικός του βραχίονας ΠΑΜΕ δεν αναγνωρίζουν τους νόμους και το Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας λιμάνια και ακινητοποιώντας πλοία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις κοινές ιδεολογικές ρίζες φασιστών και κομμουνιστών».

Τι μπορεί να πει άραγε κανείς για αυτή τη διαπίστωση; Ποια ιστορική γνώση οδήγησε την κα Ξαφά στο συμπέρασμα ότι ο φασίστες και οι κομμουνιστές «έχουν κοινές ιδεολογικές ρίζες»; Δημοσιογράφοι και δήθεν αναλυτές, που έχουν κοινή ιδεολογική αφετηρία με την κυρία Ξαφά, αναπαράγουν σήμερα, τη γελοία «θεωρία των άκρων», επιχειρώντας να εξισώσουν τους αγώνες της Αριστεράς και των κινημάτων με τη δραστηριότητα των φασιστικών και ναζιστικών οργανώσεων. Φυσικά, ο χαμένος από αυτόν τον συμψηφισμό είναι πάντοτε η Αριστερά.

Προφανώς η κα Ξαφά έπεσε θύμα της άγνοιάς της για τις έννοιες αυτές, τις οποίες περιγράφουν με σαφήνεια ακόμη και τα σχολικά βιβλία. Διότι αν δεν αγνοεί το περιεχόμενο των εννοιών «κομμουνισμός» και «φασισμός», τότε εκείνη η αβάσιμη και ανιστόρητη διαπίστωση πραγματοποιήθηκε με σαφή σκοπιμότητα. Καλό θα ήταν επίσης η κα Ξαφά, η οποία κινείται στα γνωστά πλαίσια της ρηχής πολιτικής συγκρότησης των νεοφιλελεύθερων, επειδή το αντικείμενό της είναι η οικονομία να διαβάσει το βιβλίο της Ρόζας Λούξεμπουρκ με τίτλο «Τι είναι Πολιτική Οικονομία» (μπορεί να υποθέσει κανείς ότι το «Κεφάλαιο» και την «Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας» του Κάρολου Μάρξ τα έχει διαβάσει).

Ποιος ξέρει, μπορεί να της φανεί χρήσιμο αναφορικά με την διεύρυνση των επιστημονικών της οριζόντων και όχι μόνο. Υπάρχει, όμως, και κάτι τελευταίο: Τι να πει κανείς για την κυρία Ξαφά, η οποία είναι τόσο «προοδευτική», όπως εξάλλου διάφοροι φιλελεύθεροι, οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως liberals, ώστε έχει υπάρξει και υποστηρίκτρια του φαιδρού και υπερσυντηρητικού «κινήματος του τσαγιού» της Σάρας Πέιλιν;


  http://www.periodista.gr

Ευριπίδης ΜπίλληςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .