Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Πλάκα μας κάνουν,δεν μπορεί,για τους Έλληνες που πεινάνε στα παπάρια τους


Στείλτε τους ρε από εκεί που ήρθαν,τι δουλειά έχουν εδώ όλοι αυτοί;Για τους Έλληνες που πεινάνε ρε ξεφτιλοθολοκουλτουριάρηδες δεν περισσεύει ίχνος αλληλεγγύης;

Συλλογικότητες, αλληλέγγυοι πολίτες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διένειμαν χθες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς θεωρήθηκαν ανεπιθύμητοι ύστερα από τις περσινές κινητοποιήσεις τους και αποκλείστηκαν από τη φετινή παραγωγή.

Περίπου 100 απεργοί μετανάστες, όσοι δεν είχαν χαρτιά ή «άκρες» για να βρουν δουλειά σε άλλες περιοχές, ζουν σήμερα εγκλωβισμένοι στα χωράφια της Μανωλάδας, λίγες δεκάδες μέτρα από το σημείο, όπου τον Απρίλιο του 2013 δέχτηκαν πυροβολισμούς από τους επιστάτες της «Βαγγελάτος ΑΕ», σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Εκεί έχουν στηθεί δύο καταυλισμοί, αποτελούμενοι από τέσσερις αυτοσχέδιες τέντες από νάιλον. Στην κάθε τέντα «ζουν» περίπου 20 άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλον, σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Στον προθάλαμο κάθε τέντας βρίσκεται μια κουζινίτσα με γκαζάκι. Το σκηνικό συμπληρώνεται από μια τέντα, που χρησιμεύει ως χώρος προσευχής, μια άλλη μικρή κοινόχρηστη τέντα σαν αποθήκη και μια αυτοσχέδια αιώρα που προσπαθεί να διασκεδάσει την αθλιότητα του υπόλοιπου χώρου.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες επιβιώνουν οι άνθρωποι, χάρη σε μια περιστασιακή δουλειά που μπορεί να βρουν λίγοι από αυτούς και χάρη στην αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας: πατάτες και κηπευτικά προϊόντα που διανέμει το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας, ενώ σχεδιάζεται να διανεμηθεί φρέσκο ψάρι και κρέας, αγορασμένο από τοπικές αγορές, χάρη στις συνεισφορές αλληλέγγυων.

http://www.newsbeast.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .