Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Το θέμα δεν παίζει, στα υποτίθεται μεγάλα αθηναϊκά κανάλια γιατί το έχουν διαγράψει οι πάτρωνες τους


Το θέμα δεν παίζει, στα υποτίθεται  μεγάλα αθηναϊκά κανάλια γιατί το έχουν διαγράψει οι πάτρωνες τους, από το κομπιούτερ που παίρνουν όλοι τις ειδήσεις που μας σερβίρουν .

Πρόκειται για το καυτό πρόβλημα της καταστροφής  των Συριακών χημικών όπλων άνακτα της Κρήτης που ενέχει μεγάλο κίνδυνο να είναι και το τέλος των κρητικών και άλλων παραλιών που ξέραμε. 

Το Κρητη tv και η Νέα Κρήτη το έχει προμετωπίδα και κύριο θέμα εδώ και καιρό , αλλά εάν δεν το αναδείξουν τα ξεφτιλοαθηναικά μέσα που ασχολούνται επί το πλείστον με κουτσομπολιά και εντεταλμένα ρεπορτάζ προς πλύση εγκεφάλου των ιθαγενών περνά ..άκλαφτο.

Τα νεώτερα λοιπόν από το… μεσογειακό μέτωπο είναι τα εξής.

Αναχώρησε από το ιταλικό λιμάνι του Gioia Tauro για να κάνει το δρομολόγιο του θανάτου στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου το Cape Ray σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου! Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διεργασία εξουδετέρωσης θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Στο μεταξύ, μετά από τρεις ημέρες απόλυτης σιωπής και αφού βέβαια έχουν προηγηθεί οι αποκαλύψεις του Ράδιο 9,84 και της εφημερίδας "Νέα Κρήτη", ο Οργανισμός Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων, "χτύπησε" αργά χθες το βράδυ με ανακοίνωσή του αναφέροντας και επίσημα την εξέλιξη της πορείας της επιχείρησης καταστροφής των χημικών όπλων.

Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ανέφερε ότι ολόκληρη η παρτίδα των 600 μετρικών τόνων Προτεραιότητας 1 χημικών ουσιών από το συριακό οπλοστάσιο έχει μεταφορτωθεί με επιτυχία από το δανέζικο πλοίο Ark Futura πάνω αμερικανικό Cape Ray.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η μεταφόρτωση πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα στο λιμάνι του Gioia Tauro στη νότια Ιταλία, με την παρουσία επιθεωρητών του OPCW, οι οποίοι παρακολουθούσαν συνεχώς τη διαδικασία.

Την είδηση της μεταφόρτωσης επιβεβαίωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, και ο John Kirby, εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου.
την ανακοίνωση του OPCW αναφέρεται ότι η εξουδετέρωση των χημικών ουσιών θα γίνει χρησιμοποιώντας δύο Field Deployable Hydrolysis Systems (FDHS).

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι εργασίες εξουδετέρωσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών.

Σε ό,τι αφορά το Ark Futura, αυτό σύμφωνα με τον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων θα συνεχίσει προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα ξεφορτώσει το υπόλοιπο φορτίο του (Προτεραιότητας 1 χημικά της Συρίας) σε μια εμπορική εγκατάσταση στο Ellesmere Port. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί προς τη Φιλανδία, όπου θα ξεφορτώσει, για να καταστραφούν σε μια εμπορική εγκατάσταση στο Riihimaki, χημικά προτεραιότητας 2.

Ένα δεύτερο πλοίο, το νορβηγικό σκάφος Taiko, έχει ήδη παραδώσει ένα φορτίο με Προτεραιότητας 2 χημικές ουσίες στη Φιλανδία, προκειμένου να καταστραφούν στην εγκατάσταση Riihimaki.

Το πλοίο είναι τώρα στο Port Arthur, του Τέξας ΗΠΑ, όπου το υπόλοιπο των Προτεραιότητας 2 χημικών ουσιών θα πρέπει να εκφορτωθούν και να καταστραφούν σε μια εμπορική εγκατάσταση εκεί.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού κλείνει αναφέροντας ότι «μια ομάδα OPCW επιθεωρητών θα παραμείνει πάνω στο Cape Ray κατά τη διάρκεια των εργασιών εξουδετέρωσης για να βεβαιωθεί ότι οι χημικές ουσίες καταστρέφονται σύμφωνα με τις αυστηρές διατάξεις της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα, συμπεριλαμβανομένων της ασφάλειας, όπως ορίζεται στο άρθρο IV, παράγραφος 10: "Κάθε Συμβαλλόμενο Κράτος, κατά τη μεταφορά, τη δειγματοληψία, την αποθήκευση και την καταστροφή των χημικών όπλων, πρέπει να δώσει ύψιστη προτεραιότητα στην εξασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος".

Πριν το Cape Ray φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Μεσόγειο προκειμένου να αναλάβει αυτή την αποστολή, εμπειρογνώμονες του OPCW εξασφάλισαν ότι οι μονάδες FDHS, οι ρυθμίσεις για την αποθήκευση, καθώς και μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του πληρώματος και να αποτραπεί οποιαδήποτε πιθανή διαρροή χημικών ουσιών από το πλοίο ικανοποιούν τα υψηλά πρότυπα της Σύμβασης για την ασφάλεια».

«Το ασταθές θαλάσσιο περιβάλλον στη λεκάνη της Μεσογείου δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο πείραμα που ξεκινά», είπε σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη η θαλάσσια βιολόγος, υπεύθυνη του "Αρχιπελάγους" Αναστασία Μήλιου.

«Παραγκώνισαν όλους τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς που πληρώνει ο Ευρωπαίος πολίτης, εξειδικευμένοι επιστήμονες δε θα παρακολουθούν την υδρόλυση, μέτρα πολιτικής προστασίας δεν πήραν και το όποιο πρόβλημα προκύψει θα το χρεώσουν στο αμερικανικό ναυτικό»

Σκληρή επιστολή προς τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων, τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Παπούλια Κάρολο, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνιο Σαμαρά, τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ολλανδία κ. Θηρεσία Αγγελάτου, τον κ. Δημήτριο Σπάρο από το Προξενικό Γραφείο Ελλάδας στη Χάγη, τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποστέλλει το Παγκρήτιο Συντονιστικό όργανο των φορέων. 

«Έχουμε την πεποίθηση», αναφέρει μεταξύ άλλων, «ότι προσβάλλονται τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι είναι καλύτερα να υπερασπίζονται οι πολίτες τα ανθρώπινα δικαιώματα πριν υπάρξουν θύματα, για αυτό και θα καταφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

 Αρχίζει η μεταφόρτωση (Ηχητικά-video)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .