Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Ρε ΞΕΦΤΙΛΑ Δήμαρχε κοίτα τι έλεγες πρίν τις εκλογές και τι λες τώρα.Αλλά μην ξεχνάς ότι σε λίγο πάλι εκλογές θα έχουμε και τότε αντί για ψήφο θα σας δώσουμε καρότα για τον πάτο σας

Πρίν τις εκλογές

Τί είπε για το γήπεδο της ΑΕΚ ο υποψήφιος δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας κατήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος.

Τόνισε κατηγορηματικά πως η παράταξή του δεν είναι κόντρα στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως τον κατηγορεί η πλευρά του Λύσανδρου Γεωργαμλή, τονίζοντας πως αν εκλεγεί θα είναι στο πλευρό της Ένωσης, κάνοντας προτάσεις για να αποτελέσει η «Αγιά-Σοφιά» ένα στολίδι για την πόλη.

«Επιχειρείται από τη Δευτέρα τα ξημερώματα μια τεράστια εκστρατεία λάσπης απέναντι σε μένα και το συνδυασμό μας. Η θέση μας από το 2010 είναι η εξής: Λέμε ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά με σεβασμό στους πολεοδομικούς κανόνες, στο περιβάλλον και το σύνταγμα. Εξ αρχής δηλώσαμε θετική πρόθεση κι αυτό μεταφράστηκε σε θετική ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2013.

Δεχτήκαμε αμείλικτη κριτική κι ακόμη δεχόμαστε από ανθρώπους που ακόμη και τώρα δεν θέλουν το γήπεδο. Ψηφίσαμε ναι στο σχέδιο που παρουσιάστηκε και καλώ τον κόσμο να ανατρέξει σε τι δεσμεύσεις προχώρησε η ΑΕΚ. Ότι δεν θα πειράξει το δάσος, ότι ο συντελεστής δόμησης θα είναι κάτω από ένα και ότι θα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης», τόνισε αρχικά ο εκ των διεκδικητών της δημαρχίας.

«Εμείς θέλουμε το γήπεδο, η ΑΕΚ είναι ψυχή της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά από εκεί και πέρα κάνουμε βελτιωτικές προτάσεις. Ούτε εκβιασμό κάνουμε, ούτε τίποτα. Επίσης, τι σχέση έχει ο δήμος με το γήπεδο, όταν η κατασκευή του δεν περνά από το δήμο αλλά από τη Βουλή; Ο κ. Γεωργαμλής το έχει κάνει σημαία αυτό και θυμίζω πως έχει ψηφίσει να μην κοπεί ούτε δέντρο από το δάσος. Δεν ξέρω τι φοβούνται κάποιοι ή τι επιδιώκουν.

Εμείς βλέπουμε το γήπεδο μέσα από τα μάτια της πόλης κι όχι το αντίστροφο. Θα παλέψουμε για να γίνει το γήπεδο και να είναι στολίδι για τους φιλάθλους της ΑΕΚ και όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάποιοι θέλουν να το διαστρεβλώσουν και θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ότι δεν θέλουμε το γήπεδο, κάτι που είναι πέρα για πέρα ψέμα», πρόσθεσε.

Για να καταλήξει: «Αυτή τη στιγμή τείνουν να μετατραπούν οι εκλογές σε ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του γηπέδου. Το να μπαίνουν τέτοια διλήμματα αποπροσανατολίζουν από τα πράγματα που διακυβεύονται σε αυτές τις εκλογές. Αν εκλεγούμε, όχι απλά δεν θα σταθούμε εμπόδιο, αλλά θα είμαστε και δίπλα στην ΑΕΚ. Ποιος δήμαρχος δεν θα ήθελε να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ; Αν το δήλωνε, δε, προεκλογικά κάτι τέτοιο, θα ήταν αστείο».

http://www.filathlos.gr/list-2/item/6926-aek-gipedo/6926-aek-gipedo

Μετά τις εκλογές

«Ή με τους πολίτες, ή με τα συμφέροντα»

Δεν φαίνεται να βρίσκεται κανένα σημείο επαφής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη Βασιλόπουλο για το θέμα του γηπέδου. «Ή με τους πολίτες, ή με τα συμφέροντα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του για το Ρυθμιστικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τη διάταξη για το γήπεδο της ΑΕΚ, εξέδωσε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, με αφορμή την απώλεια του Άλσους από τον Δήμο.

«Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν είναι ένα: ή με τους πολίτες και την ποιότητα ζωής στην πόλη ή με τη παράδοση σε κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα και την υποβάθμιση της ζωής μας» κατέληξε.

Σε εξέλιξη στη Βουλή η 2η συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών:

«Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας πρόκειται να αποτελέσει έναν ακόμη νόμο της πιο αδίστακτης και αντιλαϊκής κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Μίας κυβέρνησης που με σωρεία νομοσχεδίων το τελευταίο διάστημα δίνει γη και ύδωρ στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, θυσιάζοντας δάση, αιγιαλούς και εν γένει τη δημόσια περιουσία τη στιγμή που οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση.

Όσο και αν επιχειρείται να αλλοιωθεί η πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι το ΡΣΑ επιφέρει σοβαρές αλλαγές όχι μόνο στο δασικό χαρακτήρα του Άλσους, αλλά συνολικά στο χαρακτήρα της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας. Ειδικότερα:

α. Η χωρική υποενότητα στην οποία εντάσσεται η πόλη μας δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως αμιγούς κατοικίας, αλλά ως γενικής, της οποίας μάλιστα ο πληθυσμός «πρέπει να συγκρατηθεί» για να μη φύγει (άρθρο 9, π 1.1), προδιαγράφοντας την προοπτική της δημιουργίας μίας πόλης επιχειρηματιών και καταναλωτών, με απόντες όμως τους πολίτες.

β. Ο Δήμος μας εντάσσεται στον «Αναπτυξιακό άξονα Βορρά-Νότου» (άρθρο 11, π.2.1, β) και κατά µήκος του αναπτύσσονται περιοχές επαγγελµατικών εγκαταστάσεων µικτού χαρακτήρα – βιοµηχανικών και βιοτεχνικών, χονδρεµπορίου και εµπορευµατικών. Δηλαδή η πόλη μας προβλέπεται να αποκτήσει δραστηριότητες που στο όνομα της «ανάπτυξης» θα καταστήσουν τη ζωή των κατοίκων δυσχερή.

γ. Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, ένας πνεύμονας πρασίνου 471 στρεμμάτων για ολόκληρη την Αττική παραδίδεται στο «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων», ενώ η διαχείρισή του φεύγει από το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Ο φορέας αυτός θα είναι Ν.Π.Ι.Δ και μέσω αυτού θα καταστεί το άλσος βορά σε κάθε λογής μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή, για να εξυπηρετηθεί καλύτερα αυτό το σχέδιο, το άλσος μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό πάρκο με «ζώνες ειδικών χρήσεων». (άρθρα 18 και 19)

δ. Στο 5% της συνολικής έκτασης του άλσους, δηλαδή σε 23.5 ολόκληρα στρέμματα δάσους (εκτός των 29.1 που δίδονται στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για το γήπεδο), μπορούν να ανεγερθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και να γίνει αλλαγή στις χρήσεις γης, επιτρέποντας τον αποχαρακτηρισμό, άρα και την οικοδόμηση, στο σύνολο των 23.5 στρεμμάτων. (άρθρο 82). Είναι αυτή ακριβώς η διάταξη που δίνει τo δικαίωμα στον κ. Ανδριόπουλο (Διευθύνων σύμβουλος της DIMAND ΑΕ και project manager του νέου γηπέδου) να εμφανίζει την οικοδομήσιμη έκταση του γηπέδου της ΑΕΚ στα 43 στρέμματα. (Dimand – AEK project)

ε. Ο άμεσος αποχαρακτηρισμός 6.048 τμ δασικής και αναδασωτέας έκτασης του Άλσους αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα του συνολικού σχεδίου, με 2.5 στρέμματα να προσαρτώνται στο παραχωρηθέν οικόπεδο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και τα υπόλοιπα 3.5 στρέμματα να χρησιμοποιούνται για πεζοδρομήσεις πέριξ του νέου γηπέδου (σ.4 στην Πολεοδομική και Χωροταξική Θεώρηση για το γήπεδο).

Η θέση της παράταξής μας για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι διατυπωμένη από την αρχή και με σαφήνεια στο πρόγραμμά μας. Θεωρούμε την ΑΕΚ τμήμα της ζωντανής ιστορίας της πόλης μας, άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προσφυγικές ρίζες των κατοίκων της.. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να χτίσει το γήπεδό της στο χώρο των 26.6 στρεμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες και το Σύνταγμα.

Η εστίαση της συζήτησης για το ΡΣΑ στα 2.5 ή 6 στρέμματα του άλσους που εκχωρούνται για την ανέγερση του γηπέδου είναι όχι μόνο το προκάλυμα άλλων επιδιώξεων, αλλά και αποπροσανατολιστική για τις αλλαγές που θα επιφέρει το ΡΣΑ στην ευρύτερη περιοχή. Γι’αυτό και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την αποσύνδεση της ανέγερσης του νέου γηπέδου από το έκτρωμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου και την κατάθεση ξεχωριστού νομοσχεδίου, ώστε να συζητήσουμε με την ΑΕΚ για τις πραγματικές ανάγκες για την ανέγερση ενός νέου γηπέδου. Όσο ταυτίζεται η πορεία του γηπέδου με την εκχώρηση του Άλσους και της πόλης σε αλλότρια συμφέροντα αμφισβητούνται εκ των προτέρων οι προϋποθέσεις για μία καλόπιστη συνεργασία.

Το Άλσος ανήκει στην πόλη, στους πολίτες της και συνολικά στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Την ευθύνη για την υποβάθμισή του φέρουν ακέραιη προηγούμενες Δημοτικές αρχές και η κυβέρνηση, ενώ ως Δύναμη πολιτών έχουμε εδώ και χρόνια καταγγείλει την εγκατάλειψη του άλσους και τις σκοπιμότητες που αυτή υπηρετεί. Ως νέα Δημοτική αρχή έχουμε δεσμευτεί επανειλημμένα ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αναγέννησή του άλσους, ώστε να αποτελέσει έναν πραγματικό τόπο έλξης και αναψυχής για όλους. Φευ όμως, υπάρχει και η άλλη εικόνα του Άλσους, αυτής που κάτοικοι της πόλης το επισκέπτοναι καθημερινά, το αγαπούν και επιδιώκουν την αναζωογόνησή του. Αυτό χρειάζεται η πόλη μας και όχι τη συκοφάντησή του…

Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν είναι ένα: ή με τους πολίτες και την ποιότητα ζωής στην πόλη ή με την παράδοση σε κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα και την υποβάθμιση της ζωής μας. Εμείς διαλέγουμε το πρώτο και σε αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστούμε, καλώντας σε συμπόρευση όλους τους φορείς, τους συλλόγους, και κυρίως τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
30/7/14»

http://www.sport-fm.gr/article/i-me-tous-polites-i-me-ta-sumferoda/7788521 σχόλιο:

  1. Δεν είναι ξεφτίλας ο δήμαρχος,αλλά αυτοί που τον ψήφισαν.Τον συριζα τον ξέρουμε δεν θα τον μάθουμε τώρα.Πάντα αντίθετος σε κάθε τι δημιουρτγικό.κατά τα άλλα,γήπεδο δεν πρόκειται να γίνει.Μόλις βγει η άδεια,οι 131 θα κάνουν προσφυγη στο ΣΤΕ και θα τα μποκάρουν όλα.Η προσφυγή θα γίνει δεκτή και πάπαλα το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .