Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

«Ο ΙΣΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                      Αθήνα,28.07.2014«Ο ΙΣΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΣ»


Όπως ήδη ενημερώσαμε τα μέλη μας την 01η Ιουλίου 2014 εξεδόθη η υπ΄ αριθμόν Υ9/οικ.53768/2014 (ΦΕΚ Β΄/1796/01.07.2014) Υπουργική Απόφαση, δυνάμει της οποίας καθορίζονται ανά ιατρό τα μηνιαία ελάχιστα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών, τα οποία όπως ορίζεται στην εν λόγω Υ.Α. έχουν προκύψει από στατιστική επεξεργασία δεδομένων συνταγογράφησης του έτους 2013. Με απόφαση προσωρινής διαταγής του κ. Προέδρου του ΣΤΕ αναστέλλεται το ως άνω μέτρο προς αποτροπή της πιθανολογημένης βλάβης των πολιτών. Ο ΙΣΑ χαιρετίζει την ως άνω απόφαση και θα συνδράμει στις νομικές ενέργειες του ΠΙΣ μέχρι την τελική δικαίωση μας.Σε συνέχεια λοιπόν των νομικών διαδικασιών που είχαν λάβει χώρα στις αρχές του έτους, ο ΙΣΑ ενεργώντας πάντα με αίσθημα ευθύνης και προστασίας έναντι των ιατρών προσέφυγε εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταθέτοντας αίτηση αναστολής και ακύρωσης κατά της προαναφερθείσα Υπουργικής Απόφασης, η οποία θέτει περιορισμούς στην απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο ΙΣΑ ΔΕΝ είναι ενάντια στον έλεγχο εν γένει, είναι όμως ενάντια όταν ο έλεγχος στηρίζεται ΜΟΝΟ σε λογιστικά στοιχεία. Ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση της υγείας θα επιτευχθεί θέτοντας πρωτίστως τους πυλώνες του ελέγχου, υλοποιώντας την συνταγογράφηση βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) και την θέσπιση πρωτοκόλλων διαγνωστικών – θεραπευτικών, έτσι ώστε να καθιστά αδύνατη την μετακύλυση του βάρους στον ίδιο τον ασθενή της επιλογής του φαρμάκου του.Τέλος καλούμε τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από της κοινοποιήσεως της ως άνω αποφάσεως προσωρινής διαταγής, όπως με εντολή της προς την ΗΔΙΚΑ διατάξει την αφαίρεση των σχετικών στοιχείων του πλαφόν από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .