Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Έχετε ακούσει πολλές φορές και πολλά ψεύδη, ότι εμείς φταίγαμε κτλ. Υπενθυμίζω σήμερα που είναι η επέτειος του πραξικοπήματος του Ιωαννίδη το 1974 ότι ....

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Έχετε ακούσει πολλές φορές και πολλά ψεύδη, ότι εμείς φταίγαμε κτλ, και έχετε δει πορίσματα που καλύπτουν αντί να αποκαλύπτουν την προδοσία. Δείτε κατωτέρω πραγματικά στοιχεία και γνωρίστε την πραγματική αλήθεια

Υπενθυμίζω σήμερα που είναι η επέτειος του πραξικοπήματος του Ιωαννίδη το 1974.

Που το χρησιμοποίησαν το πραξικόπημα οι «εγγυητές» της συνταγματικής νομιμότητας τούρκοι.

 Όχι ως προνοούσε το Κυπριακό σύνταγμα για να αποκαταστήσουν την προτέραν συνταγματική τάξη, ως είχε υπενθυμίσει τότε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο δυσφημούμενο άδικα Μακάριος.

· Αλλά αρχικά, για να εισβάλουν ελεύθερα στην Κύπρο και σύμφωνα με τη συμφωνία τους, με τον «εθνάρχη» Καραμανλή, με την προδοτική τότε στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας και τις λοιπές «αριστερές και Δημοκρατικές δυνάμεις»,

· για να πάρουν αρχικά την περιοχή του Αττίλα1 που τους δώριζαν οι ανωτέρω και να «λυθεί» το Κυπριακό.

· Με αντάλλαγμα τη ψευτοδημοκρατία στην Ελλάδα που είναι ουσία μία ανεξέλεγκτη στην πράξη πρωθυπουργική δικτατορία που πλην των άλλων ξεπουλά την Ελλάδα, και που είναι χειρότερη από τη Βασιλεία και από κάθε Ελληνική δικτατορία.

· Με έναν εικονικό πρόεδρο που υπογράφει τα πάντα.Δείτε κατωτέρω με στοιχεία την πραγματική αλήθεια για το τι έγινε μετά το πραξικόπημα του Ιωαννίδη που τον έπεισαν και αφελώς το πίστεψε ότι με αυτό θα γινόταν η Ένωση.


Ο Ιωαννίδης ήταν αφελής. Οι άλλοι, που ακόμα τους καλύπτουν όλοι, ήταν και είναι προδότες του Ελληνισμού

Δείτε τα στοιχεία:

1. Πρόσφατο της 9/7/2014.


Ο πρέσβης επί τιμή Θέμος Στοφορόπουλος (που παραιτήθηκε τη δεκαετία του 1980 από πρέσβης στην Κύπρο διαμαρτυρόμενος για το mea culpa του Ανδρέα Παπανδρέου στον Οζάλ, που έδινε συγχωροχάρτι στην τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο κτλ), δεν μασάει τα λόγια του για την προδοσία της Κύπρο και για τους πραγματικούς υπευθύνους. Ακούστε τον από το 1:34:47 να λέει:


«Το θέμα μου είναι η πολιτική της Ελλάδας ως προς την Κύπρο από το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974 μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα είπε, «συνέπραξε το 1974 στη συνωμοσία εναντίον του Κυπριακού λαού και εξακολούθησε να συμπράττει εις αυτήν με άλλο τρόπο».

Επί τέσσερις δεκαετίες είπε «η Ελλάδα έλαβε μέρος στη διαδικασία για την μεταμφίεση διεθνών εγκλημάτων σε διακοινοτικές διαφορές και για την επιβολή νεοαποικιακής λύσης στο Κυπριακό …..» .

Η Ελλάδα λέει, «συνέπραξε το 1974 στη συνωμοσία εναντίον του Κυπριακού λαού ….». Και «εξακολούθησε» λέει, η ίδια η Ελλάδα «να συμπράττει εις αυτήν με άλλο τρόπο». Δεν λέει για η δικτατορία.


2. Α. Στοφορόπουλος

Η Θράκη, μια άλλη Κύπρος, (προδοσία Κύπρου το 1974 από Καραμανλή, http://palio.antibaro.gr/diplomacy/stoforopoulos_8rakh.php)Είχε προηγηθεί η προδοσία του Ιουλίου 1974, από εκείνους που ίσως πίστεψαν (λέω «ίσως», διότι η Δίκη της Κύπρου ματαιώθηκε για ανεξήγητους «λόγους ύψιστης εθνικής σκοπιμότητας») από εκείνους, λοιπόν, που ίσως πίστεψαν, βλακωδώς, ότι «δίνοντας» (σαν να ήταν χωράφι του πατέρα τους) την μικρότερη περιοχή που κατέλαβε ο «Αττίλας Ένα», θα ένωναν την υπόλοιπη Κύπρο με την Ελλάδα.

3. Μίκης Θεοδωράκης

Ομολογεί τη λύση Καραμανλή και τη συμφωνία του στην Ουάσινγκτον, όπου λέει τον κάλεσαν λίγες μέρες πριν την εισβολή, που οι τούρκοι την ετοίμαζαν από τον Φεβρουάριο του 1974.

Δεν μπορεί να μην γνώριζε και τη «λύση του Κυπριακού με την ελεύθερη εισβολή των τούρκων και τη «δωρεά» σε αυτούς της περιοχής Αττίλα1

Ακούστε τον να τα λέει και κατεβάστε το πριν αποσυρθεί,
4. Στις 28/2/1974, πεθαίνει ο Στρατηγός Γρίβας-Διγενής από καρδιακή προσβολή (; ΕΜ).

Μετά ως λέγεται επίσκεψη στο σπίτι του στη Λεμεσό δύο Ελλαδιτών στρατιωτικών.

Τότε άκουσαν τον Γρίβα να λέει έξαλλος σε αυτούς ορισμένα που χωρίς τη μαρτυρία της γυναίκας που τα άκουσε δεν μπορώ να τα αναφέρω..5. Από το βιβλίο ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ, ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΕΠΙ ΤΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΕΛΜΗ, ΓΑΜΒΡΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ27/4/1974. Ο Τζούνης (του ΥΠ.ΕΞ.) ενημερώνει Μαρκεζίνη ότι η κατάσταση στο ΥΠ.ΕΞ. χαώδης και ότι θεωρεί ότι μπορούν να υπάρξουν επικίνδυνες εξελίξεις για Κυπριακό και υφαλοκρηπίδα.

Σημειώνει ότι επί συνομιλίας του Μπονάνου με Τούρκο πρέσβυ, ο ίδιος, καίτοι κατεξοχήν αρμόδιος, ουδεμίαν ενημέρωση είχε.31/5/1974. Σε συζήτηση Μαρκεζίνη με Τούρκο πρέσβυ, ο Τούρκος πρέσβυς Γκουρούν πληροφορεί κατά τη διάρκεια του γεύματος τον Μαρκεζίνη ( οποίος είχε ήδη ανατραπεί), ……., ότι (λίγο πριν την εισβολή), ο έμπιστος του Καραμανλή, στρατηγός Ντάβος, βρίσκεται στη Σμύρνη, όπου συνομιλεί με Αμερικανούς και Τούρκους αξιωματικούς.

6. Διαβάστε προσεκτικά τι είπε ο αείμνηστος Έλληνας Νεοκλής Σαρρής:

Γράφει επίσης ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής μεταξύ άλλων στο άρθρο του, “Αναζητώντας Διάλογο με την Τουρκία” στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ της Αθήνας της 7/2/2010:

“Ο Τριανταφυλλίδης ήταν προσωπικός φίλος του Καραμανλή, άλλωστε με το όνομα του ο τελευταίος ταξίδεψε για το Παρίσι (Σημ. το 1963 όταν έχασε τις εκλογές), ο οποίος μετά τη Μεταπολίτευση παρέμεινε στο περιθώριο εξομολογούμενος σε φίλους “ότι γνώριζε με ποιες δεσμεύσεις ήλθε ο Καραμανλής”, υπονοώντας ότι είχε αποδεχτεί να μην αντιδράσει στον Αττίλα”.7. Διαβάστε προσεκτικά με τις παρατηρήσεις, την κατωτέρω συνομιλία του Καραμανλή με τον Κίσινγκερ την 26ην Ιουλίου 1974 (που αποκάλυψε από τα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Μιχάλης Ιγνατίου 30 χρόνια μετά την εισβολή), που αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας τη συμφωνία για ελεύθερη απόβαση των τούρκων στην Κύπρο το 1974:Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑ,

ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗΝ.ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ (TELCON)

Μεταξύ του υπουργού Κίσιγκερ και του πρωθυπουργού Καραμανλή

Παρασκευή 26 Ιουλίου 1974

1:25 μ.μ. (ώρα ανατολικής ακτής), 8:25 μ.μ. ώρα ΑθήναςΚίσινγκερ: Κύριε πρωθυπουργέ.

Καραμανλής: Εμπρός...

Κίσινγκερ: Κύριε πρωθυπουργέ

Καραμανλής: Εμπρός, εμπρός...

Κίσινγκερ: Κύριε Καραμανλή, εδώ Χένρι Κίσιγκερ. Είμαι ο υπουργός Εξωτερικών Κίσιγκερ.

Καραμανλής: Α, τί κάνεις;

Κίσινγκερ: Τί κάνετε;

Καραμανλής: Είμαι καλά, αλλά έχω πολλές, πολλές δυσκολίες αυτή την στιγμή.

Κίσινγκερ: Το ξέρω. Τηλεφώνησα για να σας πω, πρώτα απ’ όλα, ότι θυμάμαι με μεγάλο ενθουσιασμό το δείπνο που είχαμε την περασμένη χρονιά (1973). Στο σπίτι του Σάϊρους Σουλτζμπέργκερ (ιδιοκτήτης της εφημερίδας “New York Times”). (Το δείπνο δόθηκε προς τιμή του κ. Καραμανλή, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ. Ιακώβου, στο Παρίσι).

Καραμανλής: Ο πρώην φίλος μας. (σ.σ.: εννοεί ο φίλος από τα παλιά).Κίσινγκερ: Και δεύτερον, θέλω να γνωρίζετε ότι υποστηρίζουμε με σθένος τις προσπάθειές σας. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση σας.

Καραμανλής: Σε ευχαριστώ γι’ αυτό, αλλά πρέπει να προχωρήσεις και να κάνεις περισσότερα.

Κίσινγκερ: Συγγνώμη;

Καραμανλής: Το ξέρεις ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν το ψήφισμα της... (σ.σ.: εννοεί ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν τις πρόνοιες του ψηφίσματος των Ην. Εθνών, που αφορά την εκεχειρία, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου στις 22 Ιουλίου 1974). Είναι..... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).

Κίσινγκερ: Είμαι σε επαφή με την τουρκική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή.

Καραμανλής: (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)... Για πέντε ημέρες παραβιάζουν το ψήφισμα και (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Λένε ότι είναι πολύ επικίνδυνοι... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).

Κίσινγκερ: Καλά, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου. Εργαζόμαστε αθόρυβα με τους Τούρκους αυτή τη στιγμή.

Καραμανλής: (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) αλλά νομίζω ότι πρέπει να τους πείσεις για...

Κίσινγκερ: Κάνουμε ότι μπορούμε.

Καραμανλής: Αχ, κ. Κίσινγκερ. Νομίζω ότι οι ευχές (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) δεν είναι αρκετές. Πρέπει να κάνεις κάτι για να εμποδίσεις (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).

Κίσινγκερ: Γράφω ένα... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά

Καραμανλής: Θα το κάνεις; Οι Τούρκοι θα παραβιάσουν... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Παρατήρηση: Εννοεί κάποια συμφωνία αφού λέει θα. Δεν εννοεί την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που ήδη παραβίαζαν

Κίσινγκερ: Το καταλαβαίνω. Κύριε πρωθυπουργέ, σας στέλλω επιστολή στην οποία σας εξηγώ τί κάνουμε.

Καραμανλής: Ευχαριστώ. Η κοινή γνώμη εδώ. Ο στρατός είναι... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Είναι ανήσυχοι, στενοχωρημένοι και πολύ επικίνδυνοι.

Κίσινγκερ: Το καταλαβαίνω.

Καραμανλής: Όπως ξέρεις, είμαι ένας γέρος άνθρωπος. Και επιθυμώ μία ειρηνική λύση, αλλά... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Αυτή είναι προβοκάτσια... (;;;;;, τα ερωτηματικά του γράφοντα)Κίσινγκερ: Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά εδώ και τώρα.

Καραμανλής: Εν πάση περιπτώσει, σε παρακαλώ προσπάθησε να τους ελέγξεις (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Να σταματήσει αυτή η παρανομία.Κίσινγκερ: Θα το κάνω αμέσως.

Καραμανλής: Διαφορετικά, εάν δεν το πράξεις εσύ, έχω υποχρέωση να το κάνω εγώ.

Κίσινγκερ: Οχι, θα... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Μπορείς να συγκρατηθείς για μία ημέρα; Είμαι αυτή τη στιγμή σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Αυτή την στιγμή... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).

Καραμανλής: Νομίζω ότι ξέρεις τί είναι... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).

Παρατήρηση: εννοεί μάλλον η συμφωνία (γι αυτό είναι διαγραμμένο)Κίσινγκερ: Ναι, τους τηλεφωνώ τώρα.

Καραμανλής: Συνεχίζουν να παραβιάζουν (την εκεχειρία) και να επεκτείνουν τον έλεγχο (εδαφών) στην Κύπρο. Τέλος πάντων, πίεσε τους να σταματήσουν.

Κίσινγκερ: Θα τους πιέσουμε.

Καραμανλής: Αλλά εάν δεν το κάνεις, έχω υποχρέωση να το κάνω από μόνος μου.

Κίσινγκερ: Οχι, όχι. Θα τους πιέσουμε. Θα κάνουμε ότι προτείνατε εσείς.

Καραμανλής: Ευχαριστώ.

Κίσινγκερ: Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου.

Καραμανλής: Θα περιμένω να ακούσω τα νέα που θα μου φέρεις.

Κίσινγκερ: Καλά, χάρηκα που σας μίλησα κύριε πρωθυπουργέ.

Καραμανλής. Ναι. Καλά.

Κίσινγκερ: Θα είμαι σε επαφή μαζί σας.

Καραμανλής: Ευχαριστώ.

Κίσινγκερ: Γειά σας.Η Κύπρος καταστράφηκε διαχρονικά και τώρα καταστρέφεται επίσης από τις ανθελληνικές πολιτικές ηγεσίες τα κελεύσματα των οποίων ακολουθούν τυφλά οι Έλληνες πολιτικοί της Κύπρου από το 1974. Μέχρι και την σημερινή «ανύπαρκτη» κατά τους Νταβούτογλου και Βενιζέλο Κυπριακή Δημοκρατία ή της μόνον «βιώσιμης» λύσης που κατάντησε να επιθυμεί ο Σαμαράς.Άλλο ο Ελληνισμός που προδόθηκε και προδίδεται σήμερα και στην Ελλάδα και άλλο οι ανωτέρω που οδήγησαν την Κύπρο στο χείλος του Εθνικού αφανισμού.Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .