Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ;Έβαλαν φίμωτρο στην επικεφαλής των ανασκαφών, αρχαιολόγο Περιστέρη!


Από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Πέπλο μυστηρίου και σιωπής καλύπτει την μεγαλειώδη ταφική ανακάλυψη στην Αμφίπολη του νομού Σερρών,  η οποία κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος του Μακεδόνα στρατηλάτη, Μέγα Αλεξάνδρου. Ακόμη και οι εκτιμήσεις της επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών Αικατερίνης Περιστέρη συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. 
 Οι αρχικές προσεκτικές διατυπώσεις της αρμόδιας αρχαιολόγου ανέφεραν ότι  ο τάφος ανήκει στη γυναίκα του Μέγα Αλέξανδρου, Ρωξάνη και στο γιο τους Αλέξανδρο Δ’.
Η ίδια είχε εκφράσει αυτή την άποψη -με κάθε επιφύλαξη- κατά την 26η επιστημονική συνάντηση με θέμα «Το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη»:

«Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου (γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου)», είχε πει χαρακτηριστικά η κα Περιστέρη.
 
Η προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αικατερίνη Περιστέρη, υπογράμμισε επίσης ότι «δεν έχει βρεθεί πουθενά ανάλογος περίβολος , ούτε στη Βεργίνα , ούτε στις Αιγές. Περικλείει σίγουρα σημαντικά ταφικά μνημεία, στα οποία σκοπεύουμε να φτάσουμε. Χρονολογείται στην περίοδο της δολοφονίας της Ρωξάνης το 311 π.Χ. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό».
Έκτοτε όμως και όλως περιέργως, η αρχαιολόγος έπαψε να μιλάει! Παρέπεμπε στις ανακοινώσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, χωρίς η ίδια πλέον να εκφέρει την επιστημονική της άποψη! Λες και κάποιοι της έβαλαν φίμωτρο!  
Η  ανακοίνωση  του  υπουργείου  Πολιτισμού προφανώς επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι πολιτικά παιχνίδια ήταν αυτά που έσπευσαν να της βάλουν φίμωτρο: «Το εύρημα της Αμφίπολης είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικό, όμως πριν προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα, οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη». 
Η ανακοίνωση αυτή όχι μόνο υποκρύπτει σαφή εντολή προς την κα Περιστέρη να …ράψει το στόμα της, αλλά ουσιαστικά την προσβάλει αμφισβητώντας ευθέως το επιστημονικό της κύρος! Τι άλλο σημαίνει το «Οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης»
Μα αφού κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού, μπροστά σας έχετε την επιστημονική άποψη της επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών, γιατί σπεύδετε να της βουλώσετε το στόμα;  
Επιστημονική άποψη δεν εκφράζει;  Ε;
Η κα Περιστέρη έκτοτε έπαψε να μιλάει. Την αναζητήσαμε αρκετές φορές και δεν απαντούσε στο τηλέφωνό της. Το ίδιο επιχειρήσαμε πριν από μερικές ημέρες αλλά το κινητό της τηλέφωνο το είχε κλειστό! Παρά το γεγονός ότι παρήλθε ο μήνας Δεκέμβριος, μήνας-ορόσημο μια και αναμένονταν να ανακοινωθούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών και των ευρημάτων, σκότος και άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί γύρω από το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.  
Μιλήσαμε με τον Δήμαρχο της Αμφίπολης κο Βογιατζή ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφραστεί με λόγια θαυμασμού για το ταφικό μνημείο.
Κύριε Δήμαρχε, αναμέναμε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών στο ταφικό μνημείο, παρά το γεγονός όμως ότι μπήκαμε στη νέα χρονιά, δεν ανακοινώθηκε τίποτε από την αρχαιολογική υπηρεσία. 
Δήμαρχος: Κύριε Βραχιολίδη, ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφικές έρευνες στον περίβολο του μνημείου αλλά τα ευρήματα δεν είναι σημαντικά γι’ αυτό τον λόγο δεν δόθηκε τίποτε στην δημοσιότητα. Θα ξεκινήσουν οι έρευνες στο εσωτερικό  μέρος του μνημείου και υπολογίζεται πλέον ότι την άνοιξη θα υπάρξουν ανακοινώσεις. 
Η κα Περιστέρη δεν απαντά στις κλήσεις μας. Γνωρίζετε γιατί;
Δήμαρχος: Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η κα Περιστέρη αυτό το διάστημα απουσιάζει στην Γαλλία.   
Προσέξτε τι μας είχε πει ο αγαπητός Δήμαρχος Αμφίπολης για την ταφική ανακάλυψη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013: «Το ταφικό μνημείο είναι το μεγαλύτερο αρχαιολογικό εύρημα στην ιστορία των ανασκαφών στην Ευρώπη και η δημοτική αρχή το αντιμετωπίζει με την δέουσα σοβαρότητα. Χρειάζονται επιπλέον 90 μέτρα μέχρι να ολοκληρωθούν τα 500 μέτρα του περιστυλίου και να φτάσουμε στην είσοδο.
 Αυτό σημαίνει ότι μετά από ένα περίπου μήνα θα είμαστε σε θέση να εξάγουμε περισσότερα συμπεράσματα. Για την ώρα όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση για τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου. Πάντως, αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως το ταφικό μνημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με τον ένα ή άλλο τρόπο οι αρχαιολογικές έρευνες θα φέρουν στο φώς νέα πολύτιμα ευρήματα»
Παρά το ότι η επικεφαλής αρχαιολόγος είχε δηλώσει ότι ανάλογος ταφικός περίβολος δεν βρέθηκε ούτε στην Βεργίνα, παρά το ότι μίλησε για «σημαντικά ταφικά μνημεία, στα οποία σκοπεύουμε να φτάσουμε», παρά το ότι και ο δήμαρχος (αν και όχι αρχαιολόγος αλλά ενήμερος) είχε πει ότι «οι αρχαιολογικές έρευνες θα φέρουν στο φώς νέα πολύτιμα ευρήματα», ξαφνικά εμφανίζεται το μεγαλύτερο ταφικό μνημείο σε όλη την Ευρώπη να είναι χωρίς αξιόλογα ευρήματα!!! Εμάς τουλάχιστον μας φαίνεται ότι κάτι ύποπτο παίζεται στην υπόθεση αυτή…  
Τι λένε οι αρχαιολόγοι
Υποψιασμένους μας κάνουν και αυτά που έχει πει το ίδιο το επιστημονικό προσωπικό που μετέχει στις αρχαιολογικές έρευνες της Αμφίπολης: «Ο ταφικός περίβολος που ήρθε στο φως στην αρχαία Αμφίπολη είναι μοναδικός στο είδος του».
 
Οι αρχαιολόγοι που μετέχουν στην ανασκαφή, είναι εντυπωσιασμένοι από το εύρημα, κρατούν βέβαια χαμηλούς τόνους, ωστόσο η Κατερίνα Περιστέρη ως επικεφαλής της ανασκαφής έχει επισημάνει: «Κατασκευασμένος στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., συμπίπτει ιστορικά «με μια εποχή κατά την οποία συμβαίνουν πολλά και δραματικά γεγονότα στη Μακεδονία και στην Αμφίπολη ειδικά, με τις διαμάχες των επιγόνων του Αλεξάνδρου και τον θάνατο της Ρωξάνης και του μικρού Αλεξάνδρου Δ' κατόπιν διαταγής του Κάσσανδρου. 
Πρόκειται για μνημεία αλληλένδετα μεταξύ τους, αφού το λιοντάρι βρισκόταν, όπως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πλέον, στην κορυφή του τύμβου, σηματοδοτώντας με την παρουσία του κάποιο σημαντικό πρόσωπο ή πρόσωπα της Αμφίπολης».
Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η νέα ανασκαφή για την αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος του περιβόλου, σήμερα που ερευνήθηκε ολόκληρος ο περίβολος τελικά εμφανίζεται να είναι… άνθρακας ο θησαυρός! Κάποιοι δεν λένε την αλήθεια!
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;
ΕΒΑΛΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ Η ΜΕΡΚΕΛ;
Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι πίσω από το πέπλο μυστηρίου που έχει πέσει πάνω από το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, έχουν ενσκήψει οι δανειστές της τρόικας και κυρίως η ίδια η Μέρκελ! Επειδή η ταφική ανακάλυψη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες της σύγχρονης ιστορίας, η οποία διαφημίζει παγκοσμίως τη χώρα μας και τον πολιτισμό της, αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στην γερμανίδα καγκελάριο και τους διεθνείς τοκογλύφους.
 Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο καναβάτσο  και σε οικονομικό και σε διπλωματικό πεδίο, θα ήταν ό,τι χειρότερο για τα σχέδια των δανειστών και της διεθνούς πολιτικής σκηνής  να εμφανιζόταν η Ελλάδα ότι έχει ανακαλύψει  τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου. 
Το κέντρο βάρος του παγκόσμιου ενδιαφέροντος θα μετατοπιζόταν στην γενέτειρα του πολιτισμού Ελλάδα και στον Έλληνα Μέγα στρατηλάτη της. Αμέσως θα κατέρρεαν και τα σχέδια της Μέρκελ και των Αμερικανών αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων ως «Άνω Μακεδονία» ή και την αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας». Η δε χώρα μας θα ανακτούσε το χαμένο κύρος της χάρη στον Μέγα-Αλέξανδρο. 
Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν να έχει δοθεί εντολή από τους τροϊκανούς να …θαφτεί τουλάχιστον προσωρινά η περίπτωση των ταφικών ευρημάτων της Αμφίπολης και να πέσει άκρα του τάφου σιωπή!  
 


"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"
 http://indobserver.blogspot.gr/18 σχόλια:

 1. Το καταλάβατε τώρα αρχαιολογάκια γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά στην έρευνα αλλά τα αποτελέσματα - ευρήματα θα πρέπει να δημοσιοποιούνται; Η κάθε κυρία καριερίστα αρχαιολόγα, πλην όμως δημόσιος υπάλληλος, θεωρεί προσωπικό της θέμα - ή περιουσία - την ανακοίνωση των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ θησαυρών, ώσπου έρχεται το ΑΦΕΝΤΙΚΟ και τη φιμώνει. Θα γυρίσει όμως ο τροχός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τους πουλημενους απολιτικους ξεφτυλες δεν τους συμφερει γιατι ηδη βρισκονται σε προχωρημενες διεργασιες ξεπουληματος των παντων,ονομα σκοπιων,διχοτομηση κυπρου,πετρελαιο,φυσικο αεριο,μεχρι και τον αερα που αναπνεουμε τον εχουν πουλησει για πειραματα και τα τσοντοκαναλα της ρεμουλας και των δανειων με τα υποτακτικα καλοπληρωμενα πρακτορακια κοιμιζουν τα προβατα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όντως εδώ και καιρό σκέφτομαι τι να έχει γίνει με αυτό το θέμα, γιατί στη αρχή παίχτηκε στην τηλεόραση και τους τελευταίους μήνες, πλήρη ησυχία. Και σκέφτηκα, ας γράψω κάτι στην Google μπας και υπάρχουν νεότερα επί του θέματος και έτσι βρήκα αυτήν την σελίδα. Ότι και να κάνουν τα πουλημένα καθάρματα, τέτοια ανασκαφή δεν μπορούν να τη εξαφανίσουν, να την υποτιμήσουν, να τη ξεχάσουν. Δεν μπορούν να φιμώσουν το στόμα κανενός. Η κυρία Περιστέρη τι κάνει, φοβάται για την ζωή της και δεν μιλάει; Πάντως εγώ, αν ήμουνα μέσα στα πράγματα, είτε μέσω της δουλειάς μου, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο δεν θα τους άφηνα σε χλωρό κλαρί γι' αυτό το θέμα. Μόνο που βλέπεις τον όγκο του αρχαιολογικού ευρήματος και γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει όμοιός του στην Ευρώπη, σε πιάνει απίστευτο δέος!! Όσοι μπορείτε να τους κυνηγήσετε τους εμπλεκόμενους με αυτό το θέμα μην τους αφήσετε σε ησυχία ποτέ. Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να έχουμε νέα για το θέμα αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΤΑΦΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΙΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ,ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΩΝΑ ΜΑΣ /ΒΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ,ΑΙΓΑΙΟ, ΚΛΠ, Μ Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συνηθως πλησιαζουν αθορυβα στα επικαιρα σημεια, τα βαζουν χερι στα κρυφα και ανεπισημα και μετα τα φερνουν στην επιφανεια και παλι ξαλαφρωμενα πλεον απο τα πολυτιμα ευρηματα.
  Χρειαζεται να πουμε ποιοι τα παιρνουν και τι τα κανουν;
  Η απαντηση βρισκεται σε αυτο που πραξανε με την ανασκαφη της αρχαολογου κας Σουβαλτζη που ενω βρισκοτανε σε εναν επισης μεγαλο μακεδονικο ταφο στην ερημο της Σιμπα της αφαιρεθηκε η ανασκαφικη αδεια υστερα απο αιτημα της τοτε προδομενης και ανθελληνικης κυβερνησης, πραγμα πρωτοφανες στα αρχαιολογικα δρωμενα που μας ξεφτυλισε παγκοσμιως.Ο δε χοντροδερμος Παγκαλος της ειπε οταν τον επισκεφτηκε για να του ζητησει το λογο οτι μια τετοια ανακαλυψη την εποχη που βαδιζουμε δε θα ητανε αρεστη γιατι θα ανεβαζε το εθνικο φρονημα των Ελληνων.
  Θεος φυλαξει....
  Και αναρωτιωντε σημερα οι πουλημενοι γιατι λεει να ανεβαινει ετσι η Χρυση Αυγη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν πραγματι αληθευουν αυτες οι καχυποψιες, αυτο μαλλον γινεται λογω της επικειμενης αναγνωρισης των Σκοπιων ωστε να μην ανοιχτουν καινουριες ή παλιες "πληγες " , μιας και που ο κοσμος βρισκεται τωρα σε αφασια εξ αιτιας της κρισης.
  Φανταστειτε ενα τετοιου μεγεθους σημαντικο ευρημα πως θα συσπειρωνε τον κοσμο απεναντι στην επερχομενη προδοσια !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ξεχναμε ολοι ΤΟ ΘΕΟ ο οποιος δεν λαδωνετε ουτε εκβιαζετε.αλλωστε ο ιδιος επελεξε το αλεξανδρο να κλεισει τα βδελυρα εθνη στην αββυσο μεχρι την ωρισμενη ωρα που θα κρινει ο θεος να βγουν.αφηστε λοιπον τα ανθρωπακια του διαβολου να νομιζουν οτι κανουν παιχνιδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πρεπει ο Υπουργος να αναλαβει τις ευθυνες του και να μας ενημερωσει γιατοτι συμβαινει στην Αμφιπολη με τις ανασκαφες.Επειδη γνωριζουμε την ηθικη του Υπουργου περιμενουμε το ταχυτερο να μας πει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΆ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΏΣΕΙ ΑΠΑΝΤΙΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΙΜΕΝΟΙ .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Οταν κάποιος είναι ΕΛΛΗΝΑΣ όπου και να βρίσκεται στην υφήλιο θέλει στον θανατό του να ταφεί σε Ελληνικό χώμα. Να επιστρέψει εκει που γεννηθηκε και να ταφει εκει που έχουν ταφεί οι προγονοί του. Εχω την πεποιθηση οτι ο τάφος του Μεγα Αλέξανδρου βρίσκεται στην Μακεδονία μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. οι Μακεδονες βασιλεις θαβονταν στη Μακεδονια και οι ιδιοι προετοιμαζαν τον ταφο τους.Δεν αποκλειεται να ειναι κενοταφιο το μνημειο στην Αμφιπολη του Μ Αλεξανδρου,που κατ εντολη του κατασκεασθηκε αλλ εκει στη συνεχεια τοποθετηθηκαν αργοτερα και αλλοι Βασιλεις.Δεν αποκλειεται επισης η σωρος του να βρισκεται στο μνημειο,τοποθετημενος εκει εντελως κρυφα,ειτε λιγο χρονο μετα το θανατο του *παρ οτι το υποτιθεμενο σωμα του ευρισκετο αργοτερα σε κοινη θεα),ειτε μετα απο πολλα χρονια απο αλλο Βασιλεα η αυτοκρατορα ,που τον θαυμαζε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλο θα ήταν να μην διαμαρτυρόμαστε μονο για τα οικονομικά μας, να μην κατεβαίνουμε σε απεργίες μόνο όταν θίγονται τα άμεσα συμφέροντά μας είτε αυτά είναι οικονομικά είτε άλλα. Που και που να φωνάζουμε όλοι μαζί και για άλλα θέματα, όπως αυτό και τόσα 'αλλα που αφορούν την προγονική μας κληρονομιά, ταυτότητα του έθνους μας, το χθές, το σήμερα το αύριο των Ελλήνων. Αυτό είναι η σωτηρία μας από τα δαιμόνια που μας καταδιώκουν σαν φυλή αλλά και από τους σημερινούς πραγματικούς δαίμονες - βαμπίρ που πίνουν το αίμα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Οι ύαινες άρχισαν να τρώγονται μεταξύ τους , η καπηλία ότι '' επι των ημερών μου ανακαλύφθηκε ο τάφος '' ήδη μαίνεται , οι φωτογραφίες του Σαμαρά και των παρατρεχάμενων παντού , ποιος ξέρει τι πολιτικά παιχνίδια θα παιχτούν και πάλι , πανευρωπαϊκά , παγκόσμια , την στιγμή που η ιστορία ετοιμάζεται να δώσει μια και τελική σφαλιάρα στην προπαγάνδα των Σκοπίων , ακούγονται φήμες για μνημόνια , πετρέλαια , για τεράστια (άκουσον άκουσον) αύξηση του τουρισμού και ότι άλλο απίστευτο. Αυτό που το περιμένει όλο το σύμπαν , αν το θάψουνε κι αυτό , τότε θα είμαστε προδότες στους αιώνες των αιώνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Κύριε βραχιολίδη εχω μεινει άφωνος με το άρθρο σας. Οφειλω να ομολογησω πως δεν ηξερα οτι εδω και 2 χρονια ειχαμε τετοια ανασκαφικη εξελιξη στην αρχαιολογια και συγκεκριμενα στην περιοχη της Αμφιπολης. Εμαθα για τον ταφο πριν λιγες μερες με αφορμη την επισκεψη Σαμαρα. Και ερχομαι να ερωτησω?Ειναι δυνατον εδω και 2 χρονια να γινεται ανασκαφη, να βγαινει στην επιφανεια τετοιο αριστουργημα ταφικο, οι χρηματοδοτησεις να επφτουνε βροχη εστω και με μικρα ποσα και να μην εχουμε απο περυσι καμια ενηεμρωση. Και φετος τι γινεται? Πηγε ο Σαμαρας να φωτογραφηθει στο ταφο ως κατακτητης και τωρα μας λενε σε 3 βδομαδες οι ανακοινωσεις?Αρχιζω να πιστευω πως γνωριζουν καλα οτι ο ταφος ειναι του Μεγαλου Αλεξανδρου, και επειδη τα 2 προηγουμενα χρονια ημασταν υπο τον γερμανικο συζο, δεν συνεφερε τους Μερκελ κλπ να σηκωσουμε κεφαλι..Οχι οτι τωρα τους συμφερει αλλα ειναι πασιφανες οτι το μυστικο που κρυβει ο ταφος της Αμφιπολης μονον ανθρακας δεν ειναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Δεν είστε καλά μου φαίνεται... Αναρωτιέμαι πραγματικά τί ηλικία έχετε όσοι σχολιάζετε...23/08 ξημερώνει και όλα έγιναν όπως έπρεπε με βάση την επιστημονική δεοντολογία. Και πολλά έλεγε μην σας πω η κα Περιστέρη. Και ποια Μέρκελ και κουραφέξαλα και ποια ασήμαντα ευρήματα; Κάτσε άνθρωπέ μου να μπούνε στον τάφο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. τι σας απασχολει ο ελληνικος ταφος. ετσι κι αλλιως ειναι ελληνικος οχι χριστιανικος και μαλλον θα πρεπει να τον γκρεμισετε χριστιανα ιουδαια ελλαδικα. μην γεμισετε και δαιμονια απο τους ειδωλολατρες. εσεις πατε να φιλησετε το πτωμα του παταπιου.
  ο αλεξανδρος ηταν ελληνας οχι χριστιανο. οπως λεμε καθυστερημενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Διαβάστε το άρθρο του Π. Τραϊανού πάνω στο θέμα αυτό

  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/09/to-relic-tis-makedonias.html#comment-form

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .