Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Ο βουλευτής με τις μετοχές του ΟΑΣΘ και οι ερωτήσεις για τον οργανισμό.

Σάββας πίνει, Σάββας κερνάει και σε αυτή την περίπτωση ο θυμόσοφος λαός μάλλον έχει δίκιο. Ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με το πρόσφατο πόθεν έσχες, είναι κάτοχος μετοχών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης αλλά και κάτοχος λεωφορείου του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, «φρόντισε», όπως αποδείχθηκε, για τα συμφέροντά του, φέρνοντας στη Βουλή θέμα για την προβληματική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νομού Θεσσαλονίκης, ζητώντας να δοθεί λύση.

Αν και παρουσία του στη Βουλή από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και επανεκλέχθηκε, δεν είναι ιδιαίτερα έντονη για τον Σάββα Αναστασιάδης, με μόλις δύο ερωτήσεις για την εκλογική του περιφέρεια, ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ΟΑΣΘ αλλά και τα ΚΤΕΛ. Στις 23.11.2012 ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για «αδυναμία προσφοράς συγκοινωνίας στο νομό», θέμα το οποίο έφερε στη Βουλή και ο συνάδελφός του από την Α’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός. Ωστόσο, όπως φάνηκε μετά τη δημοσίευση του πόθεν έσχες του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης, ο κ. Αναστασιάδης δεν ασχολήθηκε τυχαία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το πόθεν έσχες ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης είναι κάτοχος μετοχών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και κάτοχος κατά 35% λεωφορείου που ανήκει στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής (από κληρονομιά).

Η πιο χαρακτηριστική ερώτηση του βουλευτή είναι με ημερομηνία 1-12-2009, όταν και είχε εκλεγεί για πρώτη φορά. Στην ερώτηση ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νομού Θεσσαλονίκης (πέραν του πολεοδομικού συγκροτήματος) ανατέθηκε στον ΟΑΣΘ, ωστόσο εκτός εξυπηρέτησης από τον οργανισμό παρέμειναν εννέα (9) δήμοι της επαρχίας Λαγκαδά, στους οποίους η συγκοινωνία εκτελείται ακόμα από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και είναι ανεπαρκέστατη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή δημιούργησε τεράστια προβλήματα και στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο αφού έχασε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο συγκοινωνιακό του έργο, αρκείται στην εξυπηρέτηση μόνο εννέα (9) δήμων με σημαντικές οικονομικές ζημίες από το έτος 2003 και κινδυνεύει σήμερα να αναστείλει τη λειτουργία του.

Ο κ. Αναστασιάδης ρωτούσε τότε τον αρμόδιο υπουργό αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των εννέα (9) δήμων της επαρχίας Λαγκαδά. Η ερώτηση αυτή δεν είναι η μοναδική που κατέθεσε ο γαλάζιος βουλευτής αναφορικά με τον ΟΑΣΘ και το ΚΤΕΛ. Στις 23 Νοεμβρίου 2012 ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι: «Την ώρα που ζητάμε όσο ποτέ άλλοτε την συνεισφορά της ελληνικής υπαίθρου και επαρχίας να βοηθήσει για την απεμπλοκή της χώρας από το αδιέξοδο της κρίσης, την ίδια ώρα κόβουμε κάθε επικοινωνία με την επαρχία.

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την μείωση των δρομολογίων στο νομό από σήμερα και την πλήρη αναστολή αυτών από την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου. Παράλληλα και ο ΟΑΣΘ με ανακοίνωση του σπεύδει να ενημερώσει ότι από την 1η Δεκεμβρίου σταματάει την εκτέλεση όλων των δρομολογίων του, λόγω οικονομικής δυσπραγίας». Ο κ. Αναστασιάδης ρωτούσε λοιπόν τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο Μεταφορών ώστε να μην μείνουν χωρίς συγκοινωνίες πάνω από ένα εκατομμύριο πληθυσμού στο νομό Θεσσαλονίκης και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο σχετικά με την οικονομική αποκατάσταση και την ομαλή λειτουργία του ΟΑΣΘ και κατ’ επέκταση των υπολοίπων φορέων που επιτελούν και κοινωνικά παράλληλα έργο όπως τα ΚΤΕΛ.

Ο δρόμος για τον δήμο

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά πράγματα και καταστάσεις ο Σάββας Αναστασιάδης διανύει την τελευταία του θητεία ως βουλευτής καθώς έχει βάλει πλώρη για τη θέση του δημάρχου Λαγκαδά και το μόνο που τον απασχολεί είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές το καλοκαίρι του 2014. Αν και ο ίδιος δεν έχει εκφράσει επίσημα την πρόθεσή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, το όνομά του ακούγεται ιδιαίτερα έντονα στην περιοχή. Όπως αναφέρουν κύκλοι του κ. Αναστασιάδη στην «Κ» ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης θεωρεί σίγουρη την εκλογή του στο δήμο και σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή. «Παρόλο, που οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής έχουν θετική γνώμη για τον Σάββα, οι πολιτικές εξελίξεις και η οικονομική κρίση που μας ταλανίζει, έχει αναγκάσει τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στους πολιτικούς. Τα πράγματα στους δήμους είναι σαφώς καλύτερα», υποστηρίζουν.

Ο τελωνειακός από την Αυγή

Ο Σάββας Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αυγή Θεσσαλονίκη, φοίτησε στο Γυμνάσιο Σοχού και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά ως τελωνειακός υπάλληλος, όταν και εκλέχθηκε πρόεδρος ΔΑΚΕ Τελωνειακών και πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Μακεδονίας. Το 1998 συντάσσεται με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και, όπως υποστηρίζουν πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι της ομάδας Ψωμιάδη με τη στήριξη του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κατάφερε να εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος. Όπως αναφέρουν στην «Κ» πρώην στελέχη της ομάδας Ψωμιάδη οι σχέσεις των δύο ανδρών την περίοδο εκείνη ήταν σε πολύ καλό σημείο και ο πρώην περιφερειάρχης βοήθησε σε μέγιστο βαθμό τον Πόντιο από την Αυγή να κερδίσει μια θέση στο νομαρχιακό συμβούλιο. Το 2002 εκλέχθηκε έπαρχος Λαγκαδά, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 2006 και από την οποία παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν και κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη Βουλή. Ο Σάββας Αναστασιάδης επανεκλέχθηκε βουλευτής το καλοκαίρι του 2012.

Τα ξαδέρφια και το δημαρχιλίκι

Παρόλο που ο Σάββας Αναστασιάδης και ο σημερινός δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης είναι ξαδέρφια και κατάγονται από το ίδιο χωριό, οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι και οι καλύτερες. Μάλιστα η φημολογία ότι ο Σάββας βλέπει με καλό μάτι τη θέση του ξαδέρφου, έχει «εξοργίσει» το σημερινό δήμαρχο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο δήμαρχος Λαγκαδά απαντώντας σε ερώτηση αν επιθυμούσε ως αντίπαλο τον βουλευτή της ΝΔ τόνισε ότι μοναδικό αντίπαλο σ’ αυτόν τον αγώνα που θα εξακολουθήσει να δίνει μαζί με τους συνεργάτες του, είναι ο κακός του εαυτός και μόνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πιστεύει ότι θα χάσει τον δήμο από τα χέρια του.

http://www.karfitsa.gr/?p=99854

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More