Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δικτυακοί απατεώνες χρησιμοποιούν την Χρυσή Ευκαιρία (www.xe.gr) για να εντοπίζουν θύματά τους!

credit fraud ΠΡΟΣΟΧΗ: Δικτυακοί απατεώνες χρησιμοποιούν την Χρυσή Ευκαιρία (www.xe.gr) για να εντοπίζουν θύματά τους!Αναγνώστης καταγγέλει στην συντακτική ομάδα του SecNews, ότι άγνωστοι χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής εφημερίδας αγγελιών Χρυσή Ευκαιρία για να εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους, εν αγνοία φυσικά της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία του αναγνώστη οι απατεώνες παρακολουθούν τις αγγελίες που αναρτούν οι χρήστες της ιστοσελίδας (καταγράφοντας τηλέφωνα και e-mail επικοινωνίας) και εν συνεχεία <…>
τους προσεγγίζουν ως υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι, με τρόπους και μεθόδους αντίστοιχες με την γνωστή «νιγηριανή απάτη». Δείτε παρακάτω την αναφορά του αναγνώστη:

«Πριν λιγο καιρο αναρτησα μια αγγελια στη χρυση ευκαιρια και εκδηλωσε ενδιαφερον ενας Αγγλος. Μου ειπε οτι η τραπεζα του κρατησε απο το λογ/σμο του το ποσο που του ειχα ζητησει και επρεπε να καταθεσω 300,00 ευρω στην μεταφορικη του εταιρεια και θα εμπαινε στο λογ/σμο μου αμεσως μετα το συνολικο ποσο. 

το θεμα ειναι οτι ελαβα 3 μηνυματα απο τη royal bank of canada που με διαβεβαιωναν για οσα μου ειχε πει και μου εδιναν κ το ονομα του μεταφορεα: delly mike στο Λονδινο,Αγγλια. Αφου εκανα την καταθεση μεσω western union, μου ζητησε κ αλλα 500,00 για εξτρα ασφαλειας μεταφορας! κ εκει την ψιλιαστηκα την απατη!

Φυσικα και το email της τραπεζας ηταν ψευτικο: rbc.directtransfers@accountant.com.»

Το SecNews εφιστά την προσοχή στους αναγνώστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατα την δημοσιοποίηση στοιχείων τους (e-mail επικοινωνίας και τηλέφωνο) σε ιστοσελίδες αγγελιών, ευρέσεως εργασίας κλπ. Ως πρακτική είναι καλό να χρησιμοποιήθει ενα e-mail (dummy) αποκλειστικά για εγγραφή σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες ώστε να μην κοινοποιηθεί το προσωπικό ή το εταιρικό σας e-mail.

Επιπλέον χρήσιμες μπορούν να φανούν υπηρεσίες που δημιουργούν «e-mail περιορισμένης χρονικής διάρκειας» για εγγραφή σας σε υπηρεσίες που ζητούν εξουσιοδότηση μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος. Μια αναζήτηση με τον όρο «disposable e-mail» στο Google θα σας υποδείξει τέτοιου είδους υπηρεσίες. Σίγουρα όμως ο πλέον σημαντικός τρόπος προστασίας είναι ο κάθε χρήστης να είναι ευαισθητοποιημένος και με πλήρη επίγνωση των κινδύνων  κατά την εισαγωγή προσωπικών του ή άλλων δεδομένων σε ιστοσελίδες (αξιόπιστες ή μη).

To SecNews ευχαριστεί τον φίλο αναγνώστη για την αναφορά και τις λεπτομέρειες της καταγγελίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα θέματα που αναρτούμε δεν σημαίνει πως συμφωνούμε σε όλα .
Μας στέλνονται απο διάφορα σαιτ μπλογκ και αναγνώστες.
Η ελεύθερη σκέψη απο το 2010 έχει παραμείνει στη μπλογκόσφαιρα αταμπέλωτη και ανεξάρτητη χωρίς κλίση σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έτσι θα συνεχίσει .
Θα παρακαλούσαμε στα σχόλια να μη γράφετε με Greeklish .