Η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009, και η έλευση του Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδεύτηκαν από εξαγγελίες περί «ψηφιακής διακυβέρνησης». Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι, ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησης και των ιδεολογικών προτιμήσεών τους, που πίστεψαν ότι ένας λάτρης των νέων τεχνολογιών σαν τον Γιώργο Παπανδρέου, θα είχε περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλον προκάτοχό του, να τα καταφέρει.
Μετά από σχεδόν δυο χρόνια παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι επιεικώς αποκαρδιωτικά. Και δείχνουν ότι ούτε καν σε αυτόν τον τομέα, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να προχωρήσει τον σχεδιασμό της.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 κρατών-μελών, στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με ποσοστό 37,5%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται στα επίπεδα του 84%.
Σύμφωνα με την επιμέρους ανάλυση των στοιχείων, μόλις το 13,4% των Ελλήνων πολιτών επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για τις συναλλαγές τους με τις δημόσιες αρχές. Ο σχετικός μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο 41%.
statesmen







0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου