Οι Εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και όχι ο λαός.
Ο λαός πληρώνει συνεχώς και όπως είπε και ο Παπούλιας έδωσε ότι είχε να δώσει. Οι διαχρονικά άξιοι βουλευτές μας όλων των κομμάτων που μας έφεραν σ αυτό το χάλι τι έδωσαν;
Και βέβαια υπεύθυνοι είναι οι βουλευτές όλων των κομμάτων γιατί η σωστή πολιτική κρίνεται από την αντιπολίτευση της οποίας οι βουλευτές φέρουν το ίδιο ποσοστό ευθύνης.
Μήπως ήρθε η ώρα οι αληθινοί υπεύθυνοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και έστω και την ύστατη στιγμή να μας σώσουν;
Γιατί μπορούν να μας σώσουν αρκεί να θέλουν.
Αρκεί να θέλουν να ονομάζονται Έλληνες.
Προκαλώ λοιπόν έναν τίμιο οικονομολόγο που οι τοποθετήσεις του δεν ωφελούν τα κέρδη κάποιων (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) να μας πει τι ποσό θα μαζευτεί αν μπουν σε άμεση εφαρμογή αυτά τα 2 μέτρα ως ελάχιστη αποζημίωση των Ελλήνων πολιτών από τη διαχρονική πολιτική διαφθορά.
1. To 50% της περιουσίας όλων των βουλευτών και των συνταξιούχων να δημευτεί άμεσα.
2. Ανώτατο όριο μισθών και συντάξεων για όλους τους βουλευτές 3 χιλ. € το μήνα μέχρι να βγούμε από την κρίση.
Νομίζετε ότι μετά απ αυτά τα 2 μέτρα οι βουλευτές δεν θα χουν στο ήλιο μοίρα; Θα γίνουν σαν το λαό που ζει με 580 € κι αυτά αν βρει κάπου δουλειά;
Σας πληροφορώ ότι πάλι θα είναι πάμπλουτοι απλά λίγο φτωχότεροι.
Δεν σας βάλαμε με το ζόρι κύριοι να κατευθύνετε την πορεία της χώρας.
Εσείς ζητήσατε την ψήφο μας.
Ζητήσατε την άδεια μας για να πάρετε το τιμόνι της χώρας στα χέρια σας.
Μην ξεχνάτε όμως πως όταν ένα πλοίο βουλιάζει οι καπετάνιοι του παραμένουν στο πλοίο και έχουν το ήθος και την δύναμη να αναλάβουν την ευθύνη να σώσουν πρώτα τον λαό. Πολλές φορές μάλιστα βουλιάζουν μαζί του παρόλο που η ευθύνη μπορεί να μην είναι δική τους αλλά κάποιας εταιρείας που λόγω κόστους έχει πλημμελή μέτρα ασφάλειας.
Ο καπετάνιος ενός πλοίου λοιπόν θυσιάζει ακόμα και τη ζωή του σαν μια μορφή εξιλέωσης για την ζωή των επιβατών του.
Σ όλες τις ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας οι αρχηγοί ήταν στην πρώτη γραμμή του πολέμου προβάλλοντας πρώτα το δικό τους στήθος στο εχθρό. Εσείς είσαστε μια ζωή εκτός κινδύνου στα παρασκήνια και λαμβάνετε μέτρα που δεν έχουν καμιά επίπτωση σ εσάς και τους παρατρεχάμενούς σας εις βάρος πάντα και μόνο του απλόυ λαού έχοντας τα ελικόπτερα με αναμμένες μηχανές για την ώρα της βύθισης.
Οι Έλληνες έχασαν ανεπανόρθωτα την παγκόσμια αναγνώριση που είχαν και έγιναν περίγελο και αντικείμενο τόσο υποτιμητικών χαρακτηρισμών που ποτέ άλλοτε δεν είχαν δεχτεί στην ιστορία τους.
Τι περιμένουμε πια από ένα λαό που αφήνει τους καπετάνιους του να βουλιάζουν τη χώρα με εξωφρενικούς νόμους ατιμωρησίας για οτιδήποτε κι αν κάνουν. Και ζητάνε και αναδρομικά!!
Πότε θα ξηλωθεί αυτή η σαπίλα που η μόνη διαφορά που έχει με τη μαφία είναι ότι είναι πιο καλά οργανωμένη;






0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου